Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La CUP convoca un Consell Polític extraordinari per decidir si manté l'abstenció en la investidura de Torra

Un 'no' dels quatre diputats cupaires impediria la investidura del candidat designat per Puigdemont

Imatge d'arxiu dels diputats de la CUP Vidal Aragonès i Carles Riera, amb les exdiputades Mireia Boya i Eulàlia Reguant, en una reunió del Consell Polític de la CUP Imatge d'arxiu dels diputats de la CUP Vidal Aragonès i Carles Riera, amb les exdiputades Mireia Boya i Eulàlia Reguant, en una reunió del Consell Polític de la CUP RAFA GARRIDO / ARXIU / ACN
Catalunya ACN
Divendres, 11 Mai 2018 15:14

La CUP ha convocat un Consell Polític extraordinari per fixar el sentit de vot dels seus quatre diputats en la investidura de Quim Torra, segons ha pogut saber l'ACN. Les territorials del Baix Llobregat, el Barcelonès i Tarragona han forçat la reunió i han demanat que es replantegi la decisió d'abstenir-se que permetria investir el diputat de JxCat com a president de la Generalitat en segona volta. Si tres territorials ho demanen, el Consell Polític s'ha de convocar.

En cas que la CUP decideixi finalment votar 'no' també en la segona votació, Torra no obtindria el vots suficients per ser investit. JxCat i ERC sumarien 66 vots mentre que Cs, PPC, PSC, comuns i la CUP n'obtindrien 69. El Consell Polític i la reunió del Grup d'Acció Parlamentària encara no tenen data fixada. El ple d'investidura començarà demà dissabte a les 12 hores i la segona votació serà dilluns.
Fins ara als cupaires s'havien mantingut en una abstenció per a tots els candidats que no fossin Carles Puigdemont i mentre no se'ls posés sobre la taula un programa de govern "rupturista i republicà".

Aquest dijous al vespre, Puigdemont ha fet públic a través d'un vídeo a les xarxes socials la designació de Torra com a candidat a la presidència de la Generalitat. El president cessat pel 155 ha afirmat que en Torra recaurà principalment la responsabilitat de la "governació interior" i ha afegit que li pertocarà de manera especial "garantir el respecte del mandat de l'1-O". Tot plegat, segons Puigdemont, en un "període de provisionalitat".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: