Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El “govern de la República” reivindica l’esperit de Sant Jordi per fer front als “dracs” de la “censura i l’exli”

Puigdemont i els consellers a "l'exili" recorden "aquells que es troben privats de llibertat" en la seva felicitació de Sant Jordi

El president Puigdemont i els consellers destituïts Toni Comín, Meritxell Serret, Lluís Puig i Clara Ponsatí a Brussel·les despés és de les eleccions del 21-D El president Puigdemont i els consellers destituïts Toni Comín, Meritxell Serret, Lluís Puig i Clara Ponsatí a Brussel·les despés és de les eleccions del 21-D JOSÉ SOLER / ACN
Catalunya ACN
Dilluns, 23 abril 2018 07:27

El president Carles Puigdemont i els consellers Toni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret i Clara Ponsatí, tots ells destituïts arran del 155, han assegurat amb motiu de Sant Jordi que "la censura i l'exili" són "alguns dels dracs que sovint han provat" de "malmetre" Catalunya "com a poble" i han reivindicat l'esperit de la Diada per superar-los. En un comunicat en motiu de Sant Jordi, el "govern de la República" commemora Manuel de Pedrolo, que assegura que va llegar "més de 120 obres, de tots els gèneres i temàtiques, amarades d'un profund i insubornable compromís amb les persones i el país, que alhora el va convertir en l'autor més censurat de tot el període franquista". Així mateix, el "govern a l'exili" recorda Pompeu Fabra per la seva tasca per la promoció del català i la seva "vocació de servei sense reserves" que indica que el va convertir "en conseller de la Generalitat de Catalunya a l'exili". Puigdemont, Comín, Serret, Puig i Ponsatí feliciten la Diada i expressen un "pensament especial per aquells que es troben privats de llibertat".

"La censura i l'exili dels que ells van ser víctimes són alguns dels dracs que sovint han provat de malmetre'ns com a poble. Però l'esperit d'alegria i generositat que impregna el nostre país cada Diada ens ha fet irreductibles", assegura el comunicat.

Puigdemont i els consellers cessats a Brussel·les i Escòcia demanen que "la rosa sigui portadora dels valors cívics" i el llibre un "anhel de créixer plegats més poderosos i més lliures".

Precisament aquest diumenge, el conseller de Cultura destituït, Lluís Puig, ha participat en els actes de Sant Jordi del Casal Català i de la delegació de les Balears a Brussel·les.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: