Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

València inaugura el Passeig Guillem Agulló, ubicat als jardins de Vivers

La manifestació de la diada del 25 d'abril finalitza amb la inauguració d'un espai dedicat a la memòria del jove independentista i antifeixista assassinat per la ultradreta

L'alcalde de València Joan Ribó (centre) inaugura el nou passeig Guillem Agulló, ubicat als Jardins de Vivers, acompanyat d'un representant d'Acció Cultural, Ferran Suay, la tinent d'alcalde Sandra Gómez (esquerra) i la regidora Pilar Soriano L'alcalde de València Joan Ribó (centre) inaugura el nou passeig Guillem Agulló, ubicat als Jardins de Vivers, acompanyat d'un representant d'Acció Cultural, Ferran Suay, la tinent d'alcalde Sandra Gómez (esquerra) i la regidora Pilar Soriano JOSÉ SOLER / ACN
Catalunya ACN
Diumenge, 22 abril 2018 00:21

València compta des d'aquest dissabte amb un Passeig Guillem Agulló, ubicat al Jardí de Vivers de la ciutat. L'alcalde Joan Ribó ha presidit l'acte d'inauguració de la placa que recorda el jove independentista i antifeixista assassinat per la ultradreta fa 25 anys a Montanejos (Alt Millars). La inauguració ha estat el punt culminant de la manifestació del 25 d'abril organitzada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) que enguany ha dut per lema 'País Valencià, un país obert' .
Durant l'acte Ribó ha recordat les víctimes de la violència feixista del passat 9 d'octubre i ha proclamat "sense pors ni ambigüitats" que la ciutat "està avui on hauria d'haver estat ja fa dècades, retent homenatge a la figura de Guillem Agulló en companyia de la seva família, del seu poble, de la seva gent”. L'alcalde ha reivindicat el caràcter "obert i divers" de la ciutat on "no hi ha espai per a l'odi".

L'acte d'homenatge ha comptat amb la presència de les entitats ciutadanes, socials i polítiques, que durant anys han reclamat que la ciutat dediqués un carrer a la memòria de Guillem Agulló.

La descoberta de la placa ha estat a càrrec de l'alcalde, acompanyat del vicepresident d'Acció Cultural, Ferran Suay, la tinent d'alcalde, Sandra Gómez i la regidoria Pilar Soriano.

Posteriorment, s'ha realitzat un acte d’homenatge a Guillem Agulló i a totes les víctimes de la intolerància, amb les actuacions musicals de Pep Gimeno ‘Botifarra’, Miquel Gil, Feliu Ventura, Al Tall, Pau Alabajos, Mara Aranda, Xavi Sarrià, Josep Nadal, Carraixet, Eva Gómez, Meritxell Gené i David Fernàndez.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: