Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El govern espanyol taxatiu: “No dialogarem mai amb Puigdemont”

Catalá diu que la crida al diàleg de Puigdemont és "molt democràtica", però "el més democràtic és atendre les responsabilitats de qualsevol ciutadà davant la justícia"

El ministre de Justícia, Rafael Catalá,en una imatge d'arxiu El ministre de Justícia, Rafael Catalá,en una imatge d'arxiu ACN
Catalunya ACN
Diumenge, 08 abril 2018 00:56

El govern espanyol no està disposat a atendre en cap sentit l’apel·lació al diàleg que el president de la Generalitat destituït, Carles Puigdemont, va fer des de la porta de la presó de Neumünster. Fonts de l’executiu espanyol han assegurat aquest dissabte en el marc de la Convenció del PP a Sevilla que mentre Mariano Rajoy ocupi La Moncloa el seu govern no dialogarà “mai” amb el president destituït, que és “un pròfug” de la justícia i qualsevol contacte és “impossible”.

La interlocució, apunten, es produirà només quan hi hagi un govern que “compleixi la llei”. El ministre de Justícia, Rafael Catalá, s'ha pronunciat davant la premsa en aquesta direcció. "El senyor Puigdemont el primer que ha de fer és atendre les seves responsabilitats davant la Justícia i deixar de ser un fugit de la justícia, cosa que posa de manifest el seu escàs compromís ètic i democràtic com a persona i responsable polític", ha dit. Segons Catalá, la crida al diàleg de Puigdemont és "molt democràtica", però "el més democràtic és atendre les responsabilitats de qualsevol ciutada davant la justícia".

Fonts del PP han apuntat també que la cúpula de la formació comença a valorar la possibilitat que fruit de la decisió de la justícia alemanya, el president destituït pretengui esgotar els terminis i anar a unes noves eleccions a Catalunya. En tot cas, asseguren, l’Estat impugnarà qualsevol decisió de la justícia alemanya favorable als interessos de Puigdemont.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: