Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torrent obre aquest migdia una nova ronda de consultes telefòniques per proposar formalment Sànchez a la investidura

El president del Parlament té previst anunciar avui mateix el nom del candidat però no la data del ple d'investidura

El president del Parlament, Roger Torrent, al ple del 5 d'abril El president del Parlament, Roger Torrent, al ple del 5 d'abril BERNAT VILARÓ / ACN
Catalunya ACN
Divendres, 06 abril 2018 13:29

El president del Parlament, Roger Torrent, obrirà aquest divendres al migdia una nova ronda de consultes telefòniques amb els representants de les formacions parlamentàries per proposar a la cambra un candidat o una candidata a la presidència de la Generalitat. JxCat va oficialitzar ahir Jordi Sànchez com el seu nou candidat, després que Jordi Turull renunciés a la investidura. Torrent té l'objectiu d'anunciar el nom del nou candidat -a priori Sànchez-, però no la data del ple d'investidura.

La d'avui serà la quarta ronda de contactes de la legislatura que fa Torrent amb els grups parlamentaris, després de Carles Puigdemont, el propi Sànchez, i Turull. Cal recordar que la tercera ronda de consultes -la del 21 de març per Turull- ja la va fer telefònicament, un sistema que Torrent repetirà aquesta vegada per Sànchez. Previsiblement, els únics grups que confirmaran al president del Parlament que donaran suport a aquest candidat seran JxCat i ERC, després que la CUP hagi anunciat en roda de premsa, aquest matí, que mantenen les seves quatre abstencions. La resta, Cs, PSC, CatECP i PPC anunciaran a Torrent que no donaran suport al nom de Sànchez.

El portaveu adjunt de JxCat Eduard Pujol va afirmar ahir que cal esgotar l'oportunitat "excepcional" que brinda el Comitè de Drets Humans de l'ONU i intentar investir Sànchez: "Hi ha camí a recórrer", va asseverar. El propi Pujol va emplaçar Torrent a convocar una nova ronda de consultes amb els grups, pas previ a convocar el ple d'investidura de Sànchez.

Preguntat sobre si creu que el diputat d'ERC Toni Comín, ara a Brussel·les, ha de renunciar a l'acta per garantir que Sànchez tingui prou vots en segona volta -la CUP manté les quatre abstencions-, Pujol va sentenciar que JxCat treballa per anar al ple d'investidura "amb les màximes garanties per tirar-la endavant". "Necessitem anar al ple amb el màxim de vots possible", va concloure. En cas que el jutge del Suprem Pablo Llarena donés el permís a Sànchez perquè assistís a la investidura -encara sense data-, el candidat de JxCat no tindria ara mateix prou suports per superar la votació, tampoc en segona volta.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: