Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC es mostra disposada a "dialogar" amb el govern espanyol sense "condicions prèvies"

Aragonès creu que per facilitar la negociació "cal alliberar els presos i retirar acusacions"

Arribada de l'adjunt a la presidència d'ERC i secretari d'Economia, Pere Aragonès, a la segona sessió del ple d'investidura de Turull Arribada de l'adjunt a la presidència d'ERC i secretari d'Economia, Pere Aragonès, a la segona sessió del ple d'investidura de Turull MARC ROVIRA / ACN
Catalunya ACN
Diumenge, 01 abril 2018 12:33

ERC està disposada a dialogar amb el govern de Mariano Rajoy i considera que "cal seure en una taula" per poder "parlar de tot". L'adjunt a la presidència del partit, Pere Aragonès, és partidari d'un diàleg "sense apriorismes ni condicions prèvies", tot i que per facilitar-lo i que sigui "honest" reclama "alliberar els presos i retirar acusacions". Ho ha afirmat en una entrevista d'aquest diumenge a 'La Vanguardia', on ha valorat que "no té sentit tornar a plantejar una investidura de Puigdemont" si no es torna a presentar com a candidat.

Pel secretari d'Economia, el més urgent és formar Govern, i el president cessat podria ser "una peça més des d'on es pugui fortificar la defensa dels drets i les llibertats". En aquesta línia, opina que l'objectiu de la negociació amb l'Estat s'hauria de centrar en com es respecten "els drets i les llibertats civils i polítiques" i "la voluntat democràtica dels catalans".

Aragonès planteja una "nova estratègia independentista" que treballi per aconseguir "majories consolidades i inapel·lables", i "no només del 50%". L'adjunt a la presidència d'ERC creu que això seria suficient per a un referèndum acordat, però que ara no es dona aquesta situació. A més, defensa que cal recuperar les institucions i l'autogovern, "guanyar suports internacionals" i "enfortir la societat civil". També aposta per "fer aliances més àmplies", i és mostra optimista perquè "hi ha formacions que s'hi han mostrat disposades". Segons Aragonès, això pot ajudar a "provocar la negociació amb l'Estat".

"No renunciarem al referèndum i a la independència", ha avisat el dirigent d'ERC, tot i que creu que "l'objectiu no és aconseguir la república en una tarda, sinó que es consolidi".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: