Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El raper Valtonyc anuncia un concert "sorpresa" aquest dimecres a Barcelona per "desobeir" i no caure en l'autocensura

La plataforma 'No callarem' impulsa activitats del 9 al 14 d'abril per donar suport als artistes processats

Fotografia de família amb les entitats i persones que donen suport al manifest del col·lectiu 'No callarem' Fotografia de família amb les entitats i persones que donen suport al manifest del col·lectiu 'No callarem' GUILLEM ROSET/ ACN
Catalunya ACN
Dimecres, 14 Març 2018 15:13

La plataforma 'No callarem' ha anunciat el concert "sorpresa" del raper mallorquí Valtonyc per aquest dimecres a les 20:00h a l'espai Freedonia de Barcelona per exigir la llibertat d'expressió com a dret fonamental. L'actuació de l'artista serà prèvia a les activitats que es s'impulsaran des de 'No callarem' entre el 9 i el 14 d'abril per donar suport als artistes processats i per recollir fons per una caixa de la resistència. Amb més d'una trentena d'entitats adherides, els representants han fet una crida a "l'autoorganització". "Davant de la meva condemna la societat s'està organitzat. La millor resposta és la desobediència i no caure en l'autocensura, que és el que busquen", ha assegurat el raper Valtonyc.

El col·lectiu 'No callarem' ha llegit un manifest en què ha explicat que han nascut després de "l'augment de la repressió a l'Estat en els últims anys". Per això, des de la plataforma han fet una crida perquè la setmana del 9 al 15 d'abril se celebrin activitats arreu del país per reclamar llibertat d'expressió i donar suport als encausats. En diversos idiomes, l'organització ha manifestat que "no callaran" mentre "es persegueixi a activistes", "es limiti la llibertat d'expressió i creació artística", "s'intenti acabar amb l'humor i la sàtira" i mentre es vulgui tancar a la presó a músics perquè "demà pots ser tu".

En aquest sentit, han expressat que esperen que s'organitzin tota mena d'activitats com concerts, espectacles, xerrades, debats o exposicions. Segons han informat ja hi ha ciutat adherides a la iniciativa com Terrassa, Tarragona, València, Alacant, Madrid i Gijón.

D'altra banda, 'No callarem' gravarà un tema hip-hop amb les lletres de Voltonyc i altres encausats que es publicarà en format vídeo aquest abril. Entre els assistents que han participat de l'acte destaca al regidor d'ERC de de Sant Joan de Vilatorrada Jordi Pesarrodona; el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri; el cantant de Sopa de Cabra Gerard Quintana, el cantant de Txarango Alguer Miquel o Cesc Freixas, entre d'altres.

Valtonyc diu que "no espera justícia de l'Estat"

Valtonyc, condemnat a tres anys i mig de presó per injuries al Rei, ha agraït el suport que ha rebut de la ciutadania i ha apuntat que més que "tenir por de la repressió o de la presó" li feia patir el possible silenci del poble. "En pocs dies, setmanes o mesos entraré a presó i vull dir a tothom que no ho oblidaré mai i que hi seré per defensar les seves lluites", ha assegurat.

Pel que fa a la la sentència del TEDH sobre la crema de fotos del Rei, Valtonyc ha celebrat que la sentència "faci un cop de puny a la cara de l'Estat". En el seu cas, s'ha mostrat pessimista respecte la possibilitat de recórrer a instàncies europees. Segons ha subratllat, inicialment hauria de recórrer al TC i que aquest "ja trigarà un any a contestar". El mallorquí ha lamentat que passarà mesos a la presó esperant una possible resolució favorable. "No espero cap tipus de justícia de l'estat espanyol. No vull passar cap dia a la presó. És un cas d'urgència el que passa a l'Estat", ha criticat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: