Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'ANC avisa els partits: "El Parlament decideix el president i punt! Per què ens vam trencar la cara l'1-O?"

Alcoberro constata que a l'Estat no hi ha separació de poders després que el Suprem hagi evitat la investidura de Sànchez , però adverteix: "Som República i hem decidit avançar"

El vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, a l'escenari de la manifestació de l'11 de març al passeig Colom El vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, a l'escenari de la manifestació de l'11 de març al passeig Colom BERNAT VILARÓ / ACN
Catalunya ACN
Dilluns, 12 Març 2018 07:28

Nou toc d'atenció de l'ANC als partits independentistes. L'entitat ha exigit un acord imminent per formar un Govern republicà que avanci cap a la independència, en la manifestació que ha organitzat aquest diumenge a la tarda al passatge Colom de Barcelona, sota el lema 'República ara!'. El membre del Secretariat Nacional de l'Assemblea Jordi Pairó i el seu vicepresident, Agustí Alcoberro, s'han dirigit als partits independentistes des de l'escenari de la mobilització per reclamar-los l'entesa: "Si el Parlament vol decidir el president, es fa i punt! Per què ens vam trencar la cara l'1-O? Per res?", ha exclamat Pairó. Al seu torn, Alcoberro ha constatat que a l'Estat no hi ha separació de poders després que el Suprem hagi evitat la investidura de Jordi Sànchez. Així mateix, ha advertit: "Som República i hem decidir avançar". L'acte ha conclòs amb el cant d'Els Segadors, amb la presència de representants de JxCat, PDeCAT, ERC i la CUP.

En un discurs molt enèrgic, Pairó ha asseverat que "la sobirania no es demana, s'exerceix", i ha preguntat als partits independentistes que s'expliquin: "Què coi està passant, què no se'ns està dient?". El dirigent del Secretariat ha demanat que el Parlament esculli un president i ha garantit que la gent sortirà al carrer per a defensar la sobirania de la cambra. En una línia similar -però menys contundent-, Alcoberro ha constatat que hi ha dos milions de catalans que ja no se senten ciutadans del "Regne d'Espanya", sinó de la República catalana: "Mai no tornarem enrere, i exigim la complementació i el ple desenvolupament de la República com una nació més del món", ha reclamat el vicepresident de l'Assemblea.

Alcoberro ha reiterat que "només" el Parlament pot escollir el president de la Generalitat, i no cap jutge -en referència implícita al magistrat del Suprem Pablo Llarena-, i ha conclòs que la majoria independentista de la cambra ha d'implementar la República de manera "immediata". A la primera fila se l'escoltaven dirigents com Jordi Turull, Josep Costa, Josep Rull, Aurora Madaula (JxCat), Neus Munté (PDeCAT), Carme Forcadell, Jordi Solé (ERC), o Natàlia Sànchez, Carles Riera i Albert Botran (CUP).

"Jo me la vaig jugar"

L'acte que ha conclòs la mobilització l'han protagonitzat diverses persones que han estat "represaliades" per l'Estat i les forces policials l'1-O i les setmanes posteriors. Com ara alguns bombers; Jordi Perelló, el mecànic de Reus que es va negar a arreglar el cotxe d'un agent de la policia espanyola; o el pallasso i regidor d'ERC a Sant Joan de Vilatorrada (Bages) Jordi Pesarrodona, que es va fotografiar a Via Laietana amb un agent de la Guàrdia Civil al costat. Tots han explicat breument el seu cas particular i han sentenciat: "Jo me la vaig jugar i vull que els nostres representants també se la juguin!".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: