Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ponsatí: "Puc ser una veu visible de la causa de la independència de Catalunya al Regne Unit"

La consellera d'Ensenyament cessada explica que els seus companys acadèmics estan "astorats" perquè estigui sent "perseguida"

La consellera Clara Ponsatí, destituïda pel 155, al Parlament Europeu, l'1 de febrer, escoltant la conferència sobre l'1-O La consellera Clara Ponsatí, destituïda pel 155, al Parlament Europeu, l'1 de febrer, escoltant la conferència sobre l'1-O LAURA POUS / ACN
Catalunya ACN
Diumenge, 11 Març 2018 11:57

La consellera d'Ensenyament destituïda per l'aplicació de l'article 155, Clara Ponsatí, ha assegurat que pot ser "una veu visible de la causa de la independència de Catalunya al Regne Unit" i que està disposada a exercir aquest paper. Ho ha dit en una entrevista a 'Vilaweb', en les seves primeres declaracions després d'anunciar que des de la setmana passada ha tornat a la Universitat de Saint Andrews (Escòcia) per reprendre la seva activitat acadèmica. Ponsatí també ha explicat que els seus companys de feina s'ha mostrat "sorpresos" i "astorats" pel fet que estigui sent "perseguida", donat que "ni a Anglaterra ni a Escòcia existeixen els delictes de rebel·lió i sedició".

Ponsatí també ha confirmat que renuncia al càrrec de consellera d'Ensenyament que exercia abans de l'aplicació del 155, tal com ha comunicat al president destituït Carles Puigdemont. Tot i això, ha deixat clar que segueix "compromesa amb la causa de la independència" i que hi seguirà treballant des del Regne Unit. Amb el seu trasllat a aquest país, on exercia de catedràtica abans d'entrar al govern el juliol de l'any passat, Ponsatí ha constatat que "ja hi haurà tres països amb exiliats catalans".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: