Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Rivera adverteix als partits independentistes que “ja saben què hi ha” fora de la Constitució i l’Estatut

El president de Cs acusa les forces sobiranistes de criticar Espanya mentre s'aprofiten d’una llei electoral “injusta”

El president de Cs, Albert Rivera, durant la seva intervenció al consell general de la formació a Madrid El president de Cs, Albert Rivera, durant la seva intervenció al consell general de la formació a Madrid CS
Catalunya ACN
Dissabte, 10 Març 2018 14:58

El president de Cs, Albert Rivera, ha demanat a les forces independentistes trobar un candidat que no estigui investigat judicialment ni empresonat i ha insistit que s’ha de “complir la llei”. Així, ha augurat que “el que ve ara” és un govern independentista que espera que estigui “dins l’Estatut i la Constitució”, alhora que ha advertit de les conseqüències de no fer-ho. “Ja saben què hi ha, justícia, Constitució i llei”, ha precisat en el consell general de la formació que ha tingut lloc a Madrid. En aquest sentit, ha recordat que fora de la llei “no s’hi pot estar” i que els que ho han fet “ja han provat el què ha passat”. “Si tornen a la democràcia, benvinguts”, els ha etzibat. Rivera ha assenyalat als independentistes que "critiquen Espanya, però s'aprofiten de la seva llei electoral injusta”. En aquest sentit, creu que una reforma electoral hauria permès un govern “constitucionalista a Catalunya".

El president de la formació taronja ha avisat que el “principal adversari” del nacionalisme és Ciutadans. “Estem cansats de veure al bipartidisme pactar amb els que volen trencar Espanya", ha reblat.

Règim de compatibilitats excepcional

El Consell General ha aprovat la compatibilitat excepcional de diputats del Parlament de Catalunya, elegits en la llista de Cs a les eleccions del passat 21 de desembre. El secretari d'Acció Institucional, José María Espejo, ha informat els consellers que "així ho estipula l'article 45 dels estatuts del partit”.

En el cas concret de la diputada Lorena Roldán la compatibilitat finalitzarà fins a la designació dels nous senadors després de finalitzar la present legislatura. En el cas de la resta la compatibilitat conclourà quan es dissolguin els actuals grups municipals després de les eleccions municipals de 2019.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: