Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cs proposa crear una comissió sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils per determinar l’actuació dels Mossos

“L’opinió pública té l’aspiració legítima de saber si el procés independentista ha pogut afectar negativament la coordinació policial”

Albert Rivera, en una imatge d'arxiu Albert Rivera, en una imatge d'arxiu CEDIDA
Catalunya ACN
Dissabte, 10 Febrer 2018 08:58

El grup parlamentari de Ciutadans al Congrés dels Diputats ha registrat aquest divendres una proposició no de Llei que proposa la creació d’una comissió d’investigació sobre els atemptats dels dies 17 i 18 d’agost a La Rambla de Barcelona i Cambrils. Malgrat que el grup parlamentari sosté que l’actuació de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat “va ser exemplar” i demana que la comissió reconegui la tasca de totes les policies, l'exposició de motius sosté que es van produir “errors de coordinació” i hi ha “dubtes” sobre “les comunicacions i avisos que la intel·ligència d’EEUU va fer arribar al govern de la Generalitat” i sobre el nivell de coordinació entre les policies espanyoles i els Mossos. En aquest sentit, Ciutadans assegura que s’han donat a conèixer informacions “preocupants” sobre l’intent de destruir proves sobre aquestes comunicacions per part dels Mossos, i “l’opinió pública té l’aspiració legítima de saber si el procés independentista de Catalunya ha pogut afectar negativament la coordinació entre cossos i la gestió de la lluita antiterrorista”.

Segons la formació d’Albert Rivera, la comissió també hauria d’esclarir el paper de imam Es Satty i “el fet que estigués prèviament fitxat i controlat per les forces de seguretat”, i també el paper dels Mossos a la casa d’Alcanar, on “malgrat l’advertència de la jutgessa del Jutjat d’Amposta que va trobar indicis de que s’hi podrien estar duent a terme activitats terroristes no es va seguir una investigació que permetés impedir els atemptats de La Rambla el dia següent”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: