Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

JxCat demana a Torrent que aixequi l'ajornament de la investidura i que el ple se celebri avui a la tarda

Artadi creu que si el president del Parlament volia contactar amb Puigdemont "hi ha maneres de localitzar la gent"

Elsa Artadi i Eduard Pujol, de JxCat, a la roda de premsa al faristol del Parlament Elsa Artadi i Eduard Pujol, de JxCat, a la roda de premsa al faristol del Parlament MAR MARTÍ/ ACN
Catalunya ACN
Dimarts, 30 Gener 2018 14:58

JxCat ha demanat al president del Parlament, Roger Torrent, que aixequi l'ajornament del ple d'investidura perquè la sessió se celebri aquest dimarts a la tarda. En una roda de premsa als faristols de la cambra, la portaveu del grup parlamentari, Elsa Artadi, ha fet constar que no comparteix amb Torrent que hagi ajornat el ple perquè JxCat considera que les garanties per a celebrar-lo es compleixen avui mateix. I així ho ha fet saber la formació independentista al president del Parlament: "La gent és al carrer i tenim els vots", ha asseverat Artadi, que sí que ha celebrat el "contingut" i la "contundència" del discurs de Torrent, que ha reiterat que l'únic candidat és Puigdemont. D'altra banda, la portaveu de JxCat ha sentenciat que si Torrent volia contactar amb Puigdemont "hi ha maneres de localitzar la gent", després que el president del Parlament hagi assegurat que ha trucat reiteradament al cap del Govern destituït sense poder-hi parlar. Al seu torn, JxCat es queixa que no els hagin comunicat la decisió de l'ajornament.

Artadi ha insistit que aquest dimarts a la tarda ja hi ha la majoria absoluta per poder investir Puigdemont, així com les garanties reforçades amb el principi d'inviolabilitat parlamentària dels diputats i que recull l'article 57 de l'Estatut. En aquesta línia, la portaveu de JxCat ha continuat insistint que els seus diputats se senten "convocats" al ple. "Si pel que fos s'ha de fer més tard, fem-lo més tard, però nosaltres hi som", ha constatat Artadi, que ha reiterat que a JxCat estan disposats a investir avui Puigdemont.

La portaveu de la formació "del president" -que ha dit que espera que la unitat independentista no perilli- també ha explicat que el grup parlamentari es reunirà abans de les 15 hores per decidir què fa a partir d'ara. Diversos diputats de JxCat havien explicat abans de la roda de premsa d'Artadi que tenien la intenció d'assistir a l'hemicicle perquè se sentien convocats al ple. La portaveu, però, no ha confirmat aquesta decisió, a l'espera de la reunió.

El TC rebutja les al·legacions

Després que el TC hagi rebutjat les al·legacions de JxCat i hagi decidit mantenir les mesures cautelars sobre la investidura de Puigdemont, Artadi ha insistit que el ple s'ha de poder fer igualment.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: