Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

MES aposta per un "govern de concentració" amb totes les forces republicanes i "incloent Catalunya en Comú

En el seu primer Consell Polític del 2018, la formació proposa "un ampli debat multi-lateral" per resoldre l'actual situació actual "des de l'acord i el pacte"

Alfons Palacios, president de MES Moviment d'Esquerres, durant la seva intervenció en el Consell Polític celebrat aquest dissabte a Mollet del Vallès Alfons Palacios, president de MES Moviment d'Esquerres, durant la seva intervenció en el Consell Polític celebrat aquest dissabte a Mollet del Vallès MES MOVIMENT D'ESQUERRES
Catalunya ACN
Dilluns, 22 Gener 2018 07:37

MES Moviment d'Esquerres aposta per un "govern de concentració" amb totes les forces republicanes "incloent també Catalunya en Comú". És una de les conclusions extretes del Consell Polític celebrat a Mollet del Vallès aquest dissabte, el primer del 2018, on la formació, integrada a la candidatura ERC-CatSí en les passades eleccions del 21 de desembre, proposa també "un ampli debat multi-lateral" per resoldre l'actual situació actual "des de l'acord i el pacte". "La majoria republicana ha de trobar una fórmula que permeti conjugar alhora la legitimitat i l'operativitat del nou Govern", indica MES; afegint que l'executiu s'ha de formar "el més aviat possible".

Si bé MES celebra els resultats del 21-D, indica que la situació és complicada. "Constatem que el principal problema per portar endavant l'opció majoritària a Catalunya rau en l'oposició de l'Estat a reconèixer a Catalunya com a subjecte polític", afirma. Un reconeixement que, de fet, i tal com apunta el corrent polític, es fa palès amb els resultats electorals i que compta amb un "ampli consens", el qual "cal mantenir i ampliar", per exemple, estenent la mà als 'comuns'.

"En aquest nou context, totes les forces i persones que ens reclamem del socialisme sobiranista col·laborarem en l'obertura d'aquest temps de debat col·lectiu", afegeix MES; marcant també com a prioritat que "les polítiques de cohesió social" tinguin un "paper determinant en aquesta nova etapa" . Alhora, aposta per iniciar el procés constituent popular "acordat entre les forces republicanes".

Tot i així, MES-Moviment d'Esquerres recorda que la convocatòria electoral es va fer de "manera il·legítima" i en una "situació anòmala, injusta i desigual", amb membres de les candidatures, i ara diputats ara escollits, que es troben a la presó o bé a Brussel·les. Per aquest motiu, en demana l'alliberament immediat i l'aixecament de mesures judicials i policials dels qui es troben ara fora de l'Estat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: