Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Iceta demana a la majoria independentista que actuï dins la legalitat i apunta que aquest bloc ha perdut escons i vots

El primer secretari del PSC admet que no han assolit el resultat que esperaven però destaca que és el primer cop que pugen des de 1999

Pla mig del candidat del PSC el 21-D, Miquel Iceta, en roda de premsa a la seu del partit Pla mig del candidat del PSC el 21-D, Miquel Iceta, en roda de premsa a la seu del partit ACN
Catalunya ACN
Divendres, 22 Desembre 2017 00:51

El candidat del PSC el 21-D, Miquel Iceta, ha demanat al a majoria independentista que actuï dins la legalitat i ha assenyalat que aquest bloc ha perdut escons i vots. Iceta ha comparegut per valorar els 17 diputats aconseguits pel seu partit, un més que el 2015, resultat que ha reconegut que no era el que esperaven però que per primer cop des del 1999 aconsegueixen millorar resultats. Iceta ha felicitat la guanyadora dels comicis, Inés Arrimadas, i ha valorat que la majoria independentista s'ha vist "matisada" en escons i "novament no ha assolit la majoria de vots emesos". Ha afegit que aquesta majoria parlamentària habilita a formar investir un president i formar govern però ha apuntat que tots dos "han d'actuar en el marc de la legalitat i constitucional i estatutària vigent". Per això, ha defensat que la via unilateral ha de ser descartada de manera "rotunda".

El socialista ha comparegut acompanyat del secretari d'Organtizació i director de campanya, Salvador Illa; la número dos per Barcelona, Eva Granados; el número tres, Ramón Espadaler; el secretari de Polítiques Municipals, Jaume Collboni, i l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín. Ho ha fet en primer lloc per agraïr a la ciutadania el desenvolupament d'una jornada electoral "exemplar" en que s'ha produït la participació "més alta de la història" en unes eleccions al Parlament. El resultat dels socialistes ha estat de 17 escons per a una candidatura, en la que anaven en aliança amb Units per Avançar.

Pel que fa a la valoració concreta, ha agraït als ciutadans que els han votat i els han permès sumar més de 50.000 votants i un diputat més. "Des del 1999 no aconseguíem millorar resultats i ens n'alegrem". Tot i això, ha reconegut que no són els resultats que perseguien perquè no han aconseguit una majoria alternativa al bloc independentista ni tampoc convertir-se en el "pal de paller" d'aquesta alternativa.

El candidat socialista ha felicitat Arrimadas per la seva victòria "en vots i escons" i ha destacat que això no ha passat en el bloc independentista. "No és sobrer recordar aquest fet que hauria de marcar la legislatura que a partir de demà iniciem", ha declarat.

El socialista s'ha mostrat compromès amb la recerca de "solucions acordades" que es tradueixin en un enfortiment de l'autogovern i millor finançament i ha dit que aquest és el camí a seguir per trobar una solució al conflicte actual. Ha afegit que continuaran emplaçant els governs català i espanyol per dialogar en el marc de llei i els ha instat a ser conscients que "a través de majories i procediments les lleis es poden canviar i han de canviar". "El problema de relació entre Catalunya i la resta d'Espanya és polític i requereix solucions polítiques", ha insistit.

En aquest sentit, s'ha mostrat convençut que la via de solució que el PSC defensa "és la que s'imposarà" i ha esperat que els "costos de no saber trobar a temps una solució" no caiguin sobre la ciutadania. Per això, ha reclamat que l'estabilitat política i la seguretat jurídica tornin "com abans millor" a les institucions.

Amb aquest objecti ha posat el seu grup parlamentari "a disposició" de la resta de forces per impulsar la posada en marxa del Parlament i el "necessari diàleg polític" per afrontar la solució del problema, així com l'assoliment d'acords "el més transversal" possible.

Per últim, ha avançat que les executives del PSC i Units per Avançar es reuniran per separat aquest divendres per continuar amb l'anàlisi dels resultats electorals. En finalitzar la seva intervenció, els membres de la candidatura i del partit que acompanyaven Iceta l'ha acomiadat amb un aplaudiment.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: