Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Rovira exigeix l’alliberament de Junqueras a les portes d’Estremera i acusa Espanya de “demofòbica”

La candidata d’ERC convida l’Estat a “aprendre la lliçó” i acceptar que “la democràcia és l’instrument per resoldre la discrepància”

La candidata d'ERC Marta Rovira, entrant a la presó d'Estremera La candidata d'ERC Marta Rovira, entrant a la presó d'Estremera RAFA GARRIDO/ OLI
Catalunya ACN
Dimarts, 19 Desembre 2017 14:44

La número dos de la candidatura d’ERC a les eleccions del 21-D, Marta Rovira, s’ha desplaçat aquest dimarts a la presó d’Estremera per exigir la posada en llibertat del cap de llista i líder del partit, Oriol Junqueras, que roman al centre penitenciari de manera preventiva. Abans d’entrar a veure al candidat republicà, Rovira ha apuntat a l’Estat espanyol com a responsable de l’empresonament “injust” de Junqueras, i ha convidat els dirigents polítics d’Espanya a “aprendre la lliçó que la democràcia sempre guanya i que és l’instrument que ha de permetre resoldre la discrepància política i defensar totes les idees”. “No podem utilitzar fiscals i jutges. Per això existeix al democràcia”, ha sentenciat en declaracions als mitjans. I és que per a la republicana, amb la seva actitud, l’Estat demostra que “és demofòbic i que té por de la democràcia”.

Marta Rovira ha visitat Junqueras a la presó acompanyada de la senadora d’ERC Esther Capella. Abans, però, ha estat a les portes amb una vintena de candidats de les llistes dels republicans a les eleccions del 21-D, entre els que destaquen Carme Forcadell, Raül Romeva i Antoni Castellà. Per a Rovira, aquest ha estat un gest emocionant i que clou la campanya “prop de Junqueras”. Tot i això, la republicana ha retret que “per poder estar prop seu hem d’anar a més de 600 kilòmetres de Catalunya”. “Avui és l’últim dia de campanya però el primer que podem estar prop de l’Oriol”, ha dit.

Al costat de Rovira també ha volgut fer declaracions als mitjans Raül Romeva, que ha emmarcat la visita a Estremera amb la “importància de persistir en la voluntat d’explicar-se dava t la ciutadania tant de Catalunya com de l’Estat espanyol”. “El relat que reben a l’Estat és absolutament tergiversat i fals sobre el que passa a Catalunya. Els discursos d’ERC han estat amb tots la convicció d’entesa, de crear vincles i lligams, i constatem massa vegada que hi ha filtres que expliquen que el relat que reben el perceben com agressiu. Per això ens hem d’explicar, i fer-ho davant de la presó d’Estremera, amb Junqueras dins, demostra l’absoluta anomalia que suposa fer campanya en aquestes eleccions”, ha sentenciat.

I és que Romeva ha volgut insistir que la presó “injustificada” d’Oriol Junqueras fa que “no hi hagi campanya en les mateixes condicions per a tothom”. “Hi ha un candidat que no ha pogut parlar, i quan ha emes un missatge, se l’ha sancionat. Això demostra que no té a veure amb l’aplicació de la llei, es una mesura de caràcter polític i repressiu, que té a veure amb al voluntat d’intercedir en unes eleccions”, ha afegit.

Junqueras ha votat

Mentre ERC visitava Estremera s’ha sabut que el seu cap de llista, Oriol Junqueras, ja ha pogut votar per correu. El republicà havia demanat poder-ho fer des de la presó, com tants altres reclusos. I els responsables de les institucions penitenciaries han facilitat que pugui fer el tràmit com qualsevol altre. Segons fonts d’ERC, el vot es va fer efectiu aquest passat dilluns.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: