Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cospedal confia que el resultat del 21-D a Catalunya serà “molt més favorable a una Espanya unida”

La ministra de Defensa visita les maniobres de l’exèrcit a l’Aeroport de Reus i justifica que estaven preparades “de fa molt temps”

La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, pronunciant un parlament a la zona de maniobres de l'exèrcit a l'Aeroport de Reus, amb motiu de l'operació 'Eagle Eye' La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, pronunciant un parlament a la zona de maniobres de l'exèrcit a l'Aeroport de Reus, amb motiu de l'operació 'Eagle Eye' ACN
Catalunya ACN
Dijous, 14 Desembre 2017 15:19

La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, s’ha mostrat plenament confiada que la situació després de les eleccions del 21-D serà “molt més favorable a una Espanya unida i amb governs que compleixin la legalitat” i ha preferit no plantejar hipòtesis sobre un eventual reforç de la presència de l’exèrcit a Catalunya. La ministra ha afirmat que estan “permanentment preparats” per fer front a possibles ciberamenaces i, també, les que puguin produir-se amb motiu d’aquests comicis. Durant una visita a les activitats de l’exèrcit dins l’operació ‘Eagle Eye’ a l’Aeroport de Reus, Cospedal ha subratllat que 120.000 militars “s’ensinistren permanentment per respondre davant qualsevol atac a la democràcia o a la integritat d’Espanya”. D’aquests efectius, 3.300 són catalans de naixement i poc més de 2.000 estan destinats a Catalunya, segons ha detallat.
Dos expedients militars oberts per les amenaces de dos civils damunt un tanc de l'exèrcit

D’altra banda, Cospedal ha explicat que s’han obert dos expedients “en l’àmbit militar” arran de la difusió d’un vídeo en què dos civils proferien amenaces contra Puigdemont i Iglesias damunt un tanc de l’exèrcit. “Es tracta d’un comportament no acceptat en l’àmbit militar perquè un civil no pot pujar a un carro quan està caminant, més enllà d’exhibicions o desfilades, i per això s’ha iniciat una investigació i expedients. Seguiran el seu curs i es prendran les mesures corresponents”, ha manifestat la ministra des de Reus.

Els fets es van produir a Saragossa el divendres passat, 8 de desembre, patrona d'Infanteria de l'exèrcit espanyol. En el vídeo es pot veure com l'autor de l'enregistrament es troba sobre el tanc i diu que està buscant "solucions als problemes d'Espanya" i que donaran "una sorpresa a Puigdemont". "70 tones de pur amor i pura democràcia", afegeix mentre apareix un company seu, també civil, a la imatge. El vídeo finalitza amb un "Coletas, el següent ets tu, cabró", en referència a líder de Podem.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: