Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Domènech (Cat ECP): "Catalunya està atrapada entre qui ataca i qui retalla l'escola pública"

Els comuns reivindiquen el model català i avisen que les acusacions de Cs són "una venjança contra el poble"

El cap de files dels comuns el 21-D, Xavier Domènech, ahir, al míting de Sabadell El cap de files dels comuns el 21-D, Xavier Domènech, ahir, al míting de Sabadell ACN
Catalunya ACN
Dijous, 14 Desembre 2017 07:26

El candidat de Catalunya En Comú-Podem a les eleccions del 21-D, Xavier Domènech, ha assegurat aquest dimecres que Catalunya està "atrapada" entre qui "ataca" i qui "retalla" l'escola catalana. Ho ha dit en referència a les acusacions d'adoctrinament de Cs i a les retallades dels governs d'Artur Mas i Carles Puigdemont, respectivament. I ha anat més enllà amb Cs: "No s'adonen fins a quin punt la gestió de la crisi i els atacs contra l'escola pública és una venjança contra el poble de Catalunya; i fins a quin punt ens hem de rebel·lar contra això", ha etzibat. El cap de files dels comuns ho ha dit en un míting de campanya dels comuns a Sabadell, la seva ciutat natal, un acte en què els comuns han reivindicat el model català com a garantia d'igualtat d'oportunitats. Domènech ho ha fet al costat de la seva número 2, Elisenda Alamany, i del diputat al Congrés Joan Mena. "Com que no ho van aconseguir amb la immersió, ara s'inventen 'l'engany' de l'adoctrinament", ha reblat Mena.

Domènech ha carregat a banda i banda per reivindicar els comuns com a hereus i defensors del model públic. Ha criticat contra l'apujada "del 67%" de les taxes universitàries que va impulsar el govern Mas des de la secretaria que liderava Antoni Castellà, que va ser diputat després de JxSí i que ara es presenta a la llista d'ERC. "No defenses l'escola pública si la retalles", ha advertit el líder dels comuns en xifrar, també, una retallada de "més de 600 milions" en els pressupostos de Junts pel Sí que va presentar Oriol Junqueras i que van tirar amb el rebre el 'sí' de la CUP, "partits que es diuen d'esquerres", ha etzibat.

També s'ha queixat de Cs, per dir "amb alegria que volen recosir i reconciliar". "Que volen parlar dels problemes de la gent i no en són ni conscients; no han anat mai a l'escola púbica, no tenen en compte la profunda injustícia d'atacar l'escola pública", ha insistit Domènech. És en aquest context que ha alertat que "pactes Frankenstein" entre PSC, Cs, i el PPC significaria "la destrucció del bo i millor que han construït les classes popular d'aquest país".

"Quan ataquen l'escola pública ataquen el que som", ha assegurat Domènech, que ha repassat el seu pas per les aules de Sabadell com un espai on "aprendre a estimar" autors com Antonio Machado i Joan Oliver Pere Quart. "'Hoy es siempre todavía'", ha citat Domènech en un acte a la Fira de Sabadell amb més de 160 persones. "Per un paio de Cs jo dec ser la màxima expressió d'adoctrinament", ha etzibat Domènech en agrair a Joan Mena, diputat també al Congrés, que hagi alçat la veu per defensar l'escola pública davant de les resolucions d'un "personatge infame" com Toni Cantó (Cs).

De fet, Mena ha estat un dels primer en parlar a l'acte a Sabadell. "Cap carronyer de divisió, es digui Albiol o Arrimadas, podrà acabar mai amb aquest tresor", ha advertit Mena, que és professor de llengua castellana, sobre l'escola catalana. En reivindicar el model públic, el diputat d'ECP ha assegurat que l'escola catalana ha donat a tothom les mateixes oportunitats que tenien "els fills de la burgesia catalana". "I això és el que els fa por a la dreta", ha assegurat.

"També l'han atacat CDC i ERC, posant retallades a l'escola inclusiva, un dels cossos més precaris d'Europa, mentre mantenien concerts educatius a les escoles de l'Opus; això també és atacar el moll de l'os del model educatiu". És en aquest context doble, que Mena ha fet una crida als socialistes per tal que defensin el model educatiu i deixin de banda "amistats perilloses".

També la número 2 de la candidatura, Elisenda Alamany, ha carregat contra Cs per fer política de "terra cremada" a Catalunya. "Sabem qui són i d'on venen i què faran amb Catalunya i si arriben a governar, o si Iceta els investeix. Ni avui ni mai, Rivera i Arrimadas, no passaran", ha assegurat la portaveu dels comuns. "Cal defensar l'escola pública dels que en diuen centre d'adoctrinament però també davant de qui l'ha abandonat completament", ha resolt. "Això no és TC ni Montoro, es diu Convergència", ha reblat Alamany.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: