Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Guàrdia Civil entra de nit al Museu de Lleida per endur-se'n les obres a Sixena

Una desena de furgonetes de la Guàrdia Civil han arribat aquesta matinada a les instal·lacions, mentre un grup de ciutadans es concentraven a l'exterior per expressar el rebuig a l'ordre del jutge d'Osca

La Guàrdia Civil iniciant el trasllat de les obres La Guàrdia Civil iniciant el trasllat de les obres ACN
Catalunya Agències
Dilluns, 11 Desembre 2017 08:06

Una desena de furgonetes de la Guàrdia Civil s'han presentat, cap a les 03:30h de la matinada, al Museu Diocesà de Lleida, juntament amb un camió de l'empresa encarregada del trasllat per endur-se les obres a Sixena. Ho han fet enmig d'un fort desplegament dels Mossos, que blindaven i custodiaven l'accés al museu, i davant la sorpresa de la trentena de veïns que han fet vetlla tota la nit en senyal de protesta pel trasllat. Per a aquest matí hi ha una crida a la població a concentrar-se davant del museu.

El jutge d'Osca va autoritzar la Guàrdia Civil a entrar-hi a partir de la mitjanit. El ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, que ara, amb el 155, és "de facto" el conseller de Cultura, havia ordenat el compliment de la sentència que obliga a traslladar les obres a Sixena.

Un grup de persones s'ha concentrat a l'exterior per expressar el rebuig a la decisió del jutge. A través de les xarxes ha circulat una invitació a fer "un cafè" davant de les instal·lacions a primera hora del matí, una iniciativa secundada per la CUP.

A la mitjanit, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, s'ha presentat al museu, però els Mossos no l'hi han deixat entrar. Seguidament, la policia ha acordonat la zona amb tanques i ha fet retirar els periodistes que eren a prop de l'entrada.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: