Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La CE respon a Espanya que no veu "cap necessitat" de modificar les euroordres

La comissària de Justícia descarta els canvis plantejats pel ministre espanyol de Justícia, Rafael Catalá 

La comissària de Justícia, Vera Jourova La comissària de Justícia, Vera Jourova CCMA
Catalunya Agències
Dissabte, 09 Desembre 2017 08:37

La Comissió Europea (CE) "no veu necessari modificar" l'Ordre Europea de Detenció i Lliurament per ampliar la llista de delictes pels quals es pot cursar. La comissària de Justícia, Vera Jourova, ha afirmat que l'executiu comunitari "no opina que la millora del sistema exigeixi una modificació de la decisió marc ampliant el catàleg de delictes tipificats".

"Tenim problemes, però de naturalesa processal, reflectits en sentències del Tribunal de Luxemburg", ha dit Jourova, en una roda de premsa al final d'un Consell de Justícia. També ha afegit que la CE ha presentat recentment "un manual sobre com emetre i executar l'euroordre, amb recomanacions importants a les autoritats judicials".

Jourova ha respost així al ministre espanyol de Justícia, Rafael Catalá, que defensava la necessitat d'actualitzar la llista de delictes pels quals es pot cursar una euroordre. Catalá considera que la llista ha quedat "obsoleta", tot i que ha desvinculat la "reflexió" que demana del cas del president de la Generalitat cessat per l'article 155, Carles Puigdemont. Fa tres dies, el jutge del Suprem Pablo Llarena va retirar les euroordres de detenció contra Puigdemont i els quatre consellers cessats que són amb ell a Brussel·les.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: