Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El jutge manté a presó Junqueras, Forn i els Jordis

Pablo Llarena aprecia risc de reiteració delictiva en el cas de Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart i imposa una fiança de 100.000 euros per a la resta de consellers cessats pel 155

El jutge Pablo Llarena manté la presó a Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart El jutge Pablo Llarena manté la presó a Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart CCMA
Catalunya Agències
Dilluns, 04 Desembre 2017 12:16

El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha decidit mantenir en presó incondicional al vicepresident cessatdel Govern pel 155, Oriol Junqueras, així com el conseller substituït, Joaquim Forn, i també els presidents de l'ANC i d'Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Per als altres encausats, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Carles Mundó, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull, ha dictat presó eludible mitjançant una fiança de 100.000 euros. Llarena també els ha imposat altres mesures cautelars com la reitrada del passaport, la prohibició de sortir de territori espanyol i compareixences setmanals al jutjat més pròxim al seu domicili o al TSJC.

Crida per la Democràcia ja ha anunciat que els diners necessaris per poder pagar les fiances estan a punt. Per tant, amb tota provabilitat els sis consellers cessats pel govern espanyol podran sortir de les presons d'Alcalá Meco i Estremera aquest mateix dilluns. 

Amb aquesta decisió del jutge, Oriol Junqueras i Jordi Sánchez, número 1 d'Esquerra i 2 de Junts per Catalunya no podran participar en la campanya electoral de les eleccions del 21D, que comença aquesta mitjanit. Tampoc ho podrà fer Joaquim Forn, que també va a la llista de Junts per Catalunya.

Ara els advocats podran presentar un recurs d'apel·lació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: