Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els consellers cessats i els Jordi's declaren avui al Suprem

Els vuit consellers destituïts i els Jordis seran traslladats de l'Audiència Nacional al Suprem per declarar davant del jutge Pablo Llarena

Imatge d'arxiu dels consellers del Govern dirigint-se a l'Audiencia Nacional Imatge d'arxiu dels consellers del Govern dirigint-se a l'Audiencia Nacional ARXIU/ EL PUNT AVUI
Catalunya Agències
Divendres, 01 Desembre 2017 07:52

Els consellers de la Generalitat cessats i empresonats, i els presidents de l'ANC, Jordi Sànchez, i d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, declararan aquest divendres al matí de dos en dos davant del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que des de la setmana passada ha assumit la causa de sedició al voltant del procés sobiranista. Els investigats han demanat tornar a declarar perquè el jutge decideixi si els manté empresonats tal com va dictar la jutgessa de l'Audiencia Nacional, Carmen Lamela.

Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Dolors Bassa, Josep Rull, Meritxell Borràs, Joaquim Forn, Carles Mundó, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart esperen quedar en llibertat amb mesures cauterals a pocs dies de l'inici de la campanya del 21-D. 

Els empresonats han recorregut en els darrers dies contra la presó preventiva assumint en diversos graus l'aplicació de l'article 155 i demanant ser excarcerats per poder participar en la campanya electoral. Excepte Borràs i Cuixart, la resta d'empresonats són candidats a les eleccions del 21 de desembre.

El jutge Llarena podria prendre una decisió aquest mateix divendres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: