Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC vol fer un govern de concentració contra el 155

També exigeix als partits que s’hi sumin, entre aquests els comuns, que comparteixin els valors republicans

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ahir en la roda de premsa per reclamar el govern de concentració El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ahir en la roda de premsa per reclamar el govern de concentració ACN
Catalunya El Punt Avui
Dimarts, 28 Novembre 2017 08:13

ERC continua amb el reguitzell de propostes per a després del 21-D sempre que es consolidi com la força guanyadora que ara li atorguen les enquestes. Ara bé, els republicans també van fer ahir una crida a anar a les urnes de manera massiva per guanyar amb comoditat, ja que, en cas contrari, “ens arrasaran”, va advertir el portaveu, Sergi Sabrià. Segons el dirigent, el bloc del 155 vol guanyar a les urnes per disposar de “la legitimitat” per “destruir” les institucions catalanes.

Davant aquesta emergència, ERC va posar el seu pla sobre la taula, la constitució d’un govern de concentració “fort” que hauria de sumar totes les forces “contràries“ al 155 i que “comparteixin els valors republicans”. La crida es dirigia directament als comuns, la formació que liderarà l’exdiputat Xavier Domènech.

Per fer-ho possible, abans, però, cal que aquest partit surti de “l’espai ambigu”, en què s’ha instal·lat, ja que, a parer dels republicans, situar-se en contra del 155 i de la DUI els situa en un lloc que “no existeix” i que els deixa al costat de la repressió. Sabrià sí que va indicar que rebutgen tornar al referèndum d’autodeterminació pactat que defensen els comuns.

I mentrestant també va avançar que negocien acords programàtics amb Junts per Catalunya i la CUP.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: