Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PSC i Sánchez es bolquen en Iceta com “la solució”

El líder del PSOE farà sis actes per tot Catalunya i Borrell li donarà suport en una campanya pròpia

Miquel Iceta, en la conferència durant un esmorzar ahir a Madrid Miquel Iceta, en la conferència durant un esmorzar ahir a Madrid EUROPA PRESS
Catalunya El Punt Avui
Dimarts, 28 Novembre 2017 08:03

“Als electors els demanem que es preguntin qui està en millors condicions d’aportar solucions?”, explica Salvador Illa, secretari d’organització del PSC i cap de la campanya de Miquel Iceta. Els socialistes catalans volen convertir Iceta en el candidat del “catalanisme pragmàtic”, no independentista, i ho volen fer amb més ambició que en les eleccions del 27-S. Conscient que les enquestes li pronostiquen millors resultats que fa dos anys, el PSC avisa “que no renuncia a res” perquè confia que Iceta pot ser el líder més votat dels partits no independentistes i superar Inés Arrimadas.

Per això pretenen que el candidat doni una imatge presidencial, de líder pragmàtic i “sensat” que creuen que ja ha mostrat en els darrers mesos al Parlament. Pel PSC, l’únic capaç de “canviar el rumb de col·lisió pel d’acord” i de treballar per la “reconciliació dels catalans”. Això vol dir oferir un missatge basat en les propostes i amb un “to respectuós” que abandoni els retrets i les crítiques cap a la resta de candidats. El mateix Iceta començava a dibuixar aquesta imatge ahir en un esmorzar a Madrid organitzat per Europa Press, on es mostrava convençut que és l’únic candidat dels no independentistes que podrà ser investit president l’endemà del 21-D, tot i admetre que està “disposat a considerar” altres possibilitats com, per exemple, que ho sigui Inés Arrimadas. Davant la ja segura fragmentació de la representativitat dels diferents partits, el PSC reafirma que no farà president cap dels candidats de Junts per Catalunya, ERC i la CUP, però també recorda que cap enquesta dona majoria a Ciutadans, el PSC i el PP junts.

 Iceta es compromet a evitar la repetició de les eleccions en cas de bloqueig i veu possible garantir l’estabilitat d’un govern en minoria com passa a Portugal amb “grans acords” al Parlament. Apostant pel to conciliador, Iceta va admetre que la campanya no és normal quan set candidats són a la presó, inclòs un cap de llista, perquè això dificulta el debat electoral. Iceta repeteix que la mesura és desproporcionada i que li agradaria “demanar explicacions a la cara” al govern català destituït.

 

L’Hospitalet, Barcelona i Cornellà, actes principals

El PSC obrirà la campanya al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat el dia 4 de desembre i la tancarà a Cornellà en un míting el dia 19 amb l’expresident del Parlament Europeu Josep Borrell. L’exministre Borrell tindrà un paper destacat en la campanya amb una agenda pròpia d’actes per l’àrea metropolitana del 15 al 19. El diumenge 17 participarà en l’acte central del PSC a Barcelona, previst avui a la Vall d’Hebron i en què també prendrà part el líder del PSOE, Pedro Sánchez. De fet, Sánchez s’abocarà totalment en la cursa d’Iceta, de manera que passarà a Catalunya els dos caps de setmana de campanya.

El cap de setmana del 9 i el 10 acompanyarà Iceta en els actes del Camp de Tarragona, el Maresme i Lleida, i el cap de setmana del 16 i el 17 serà a Girona, en un acte a Barcelona amb les joventuts i en el míting central. Però també altres líders del PSOE tindran protagonisme: Ximo Puig, aquest dissabte; Fernández Vara, el 5 al Baix Llobregat; Ángel Gabilondo, l’11 a Badalona; Francina Armengol, el 12 a Rubí. També José Luis Ábalos i Miguel Ángel Revilla hi seran.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: