Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Turull i Rull “acaten” el 155 “amb discrepància”

Presenten un altre recurs per demanar la seva excarceració a l’Audiencia Nacional

Els consellers van anar a declarar a l'Audiencia Nacional el 2 de novembre i des de llavors són a presó Els consellers van anar a declarar a l'Audiencia Nacional el 2 de novembre i des de llavors són a presó ACN
Catalunya El Punt Avui
Dimarts, 21 Novembre 2017 08:02

Els consellers Jordi Turull i Josep Rull van presentar ahir un altre recurs, aquest cop davant la sala penal de l’Audiencia Nacional, per demanar la seva llibertat, en reiterar que no han comès els delictes de rebel·lió o sedició ni el del malversació de fons, com els acusa la fiscalia, després d’aprovar dues lleis i votar a favor de la independència de Catalunya.

La magistrada de l’Audiencia Nacional Carmen Lamela va fer tancar Rull i Turull, juntament amb sis consellers més que es van presentar davant d’ella, el 2 de novembre passat, tot argumentant que en el seu cas hi ha els tres riscos legals: de fuga, reiteració delictiva i destrucció de proves. Rull i Turull “com tots els querellats, tot i discrepar políticament del seu contingut i legitimitat, han acatat expressament les mesures decretades a l’empara de l’article 155 de la Constitució sense efectuar ni promoure cap tipus de resistència a la seva aplicació”, afirma el nou defensor de Turull i Rull, el penalista Jordi Pina, en el recurs d’apel·lació. En el primer recurs, de reforma i dirigit a Lamela, el penalista Jaume-Alonso Cuevillas també feia referència al compliment del 155, una exigència que el difunt fiscal general de l’Estat exigia al govern català per poder sortir de la presó.

En el recurs, Pina reitera que l’Audiencia Nacional no és competent per investigar els delictes de rebel·lió i de sedició, i que es genera una indefensió dels consellers en no poder ser investigats pel jutge natural, és a dir un de Barcelona. També desmunta que els actes dels consellers puguin encaixar en els delictes de rebel·lió i sedició tal com els defineix el Codi Penal vigent. “No qualsevol multitud pot predicar-se que sigui un tumult”, sosté Pina, que hi afegeix: “Una manifestació pacífica no pot considerar-se delicte, tot i que hi pugui haver censurables desordres o fins i tot resistència a l’autoritat.”

L’advocat també exposa que ser membre d’associacions com ara Òmnium i l’ANC –la magistrada afirma que ho són la majoria de consellers– “en cap cas és símptoma de perillositat ni de més risc de fuga, sinó d’arrelament”. Pina exposa la situació familiar de Rull i Turull i sol·licita als cinc magistrats de la sala un tracte menys onerós, i cita les llibertats amb fiança per a la mesa del Parlament ordenades pel Suprem, que investiga una querella “idèntica” a la del Govern.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: