Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC aposta per un doble govern si guanya el 21-D

Que aquest executiu pugui ser efectiu dependrà de la situació judicial i processal a Brussel·les i a Madrid

Junqueras i Puigdemont, en una imatge d'arxiu durant un consell executiu Junqueras i Puigdemont, en una imatge d'arxiu durant un consell executiu ANDREU PUIG / EL PUNT AVUI
Catalunya El Punt Avui
Dissabte, 18 Novembre 2017 12:13

Les forces independentistes es comprometran, a través dels seus programes electorals, a restaurar el govern “legítim”de la Generalitat si guanyen les eleccions del 21-D. Que aquest executiu, però, pugui ser efectiu dependrà de la situació judicial i processal de l’actual president Carles Puigdemont, ara a Brussel·les, i dels consellers cessats, alguns en presó provisional i altres a la capital de Bèlgica. Per aquest motiu, la número dos de la llista republicana, Marta Rovira, apuntava ahir la possibilitat de configurar un doble govern, un de “legítim”, però més aviat simbòlic, i un altre “d’efectiu”. En aquest cas Puigdemont podria assemblar-se a la figura d’un president de la república. La secretària general del PDeCAT, Marta Pascal, en canvi, va més enllà i assenyalava que Puigdemont és l’únic president legítim i que, per tant, malgrat que la llista de Junts per Catalunya, que encapçala el president, no guanyes les eleccions les forces independentistes haurien d’investir-lo. Una proposta que no encaixa del tot amb la d’ERC que veu Junqueras president si, tant ell com la resta de membres de l’executiu cessat, poden tornar de Brussel·les i la resta són excarcerats.

De moment els partits continuen negocien un front comú d’acció amb alguns acords programàtics que evitin mes discrepàncies fins al 21-D.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: