Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les famílies dels presos, a la capçalera de l’11-N

La manifestació sortirà demà a la tarda del carrer Marina amb Pujades, i es planteja com “una jornada nacional per la llibertat” dels presos / Ja hi ha 574 autocars plens per anar a Barcelona, dels quals 20 sortiran de Tarragona i 18 de Reus

Alcoberro (ANC) i Mauri (Òmnium), en la presentació, ahir, dels detalls de la manifestació de demà a Barcelona per l'alliberament dels presos Alcoberro (ANC) i Mauri (Òmnium), en la presentació, ahir, dels detalls de la manifestació de demà a Barcelona per l'alliberament dels presos DANIEL RÍOS/ EL PUNT AVUI
Catalunya El Punt Avui
Divendres, 10 Novembre 2017 08:23

La vertiginosa successió dels fets aquests dies obliga a prendre decisions amb celeritat i a organitzar-se amb extraordinària diligència i sense dubtes. Això és el que han hagut de fer Òmnium i l’ANC per tenir a punt la manifestació de demà a la tarda a Barcelona. Una protesta que reclamarà l’alliberament dels presos polítics (de la meitat del govern, encarcerat des del 2 de novembre passat, i dels líders de les entitats sobiranistes, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, privats de llibertat des del 16 d’octubre) i que pretén ser “una jornada nacional per la llibertat”, multitudinària, “transversal”, i amb un “to combatiu i a la vegada festiu”. Segons van revelar ahir els vicepresidents d’Òmnium i l’ANC, Marcel Mauri i Agustí Alcoberro, la capçalera de la protesta la formaran familiars dels empresonats. L’inici de la manifestació serà a les cinc de la tarda al carrer Marina, a l’altura del carrer Pujades. D’aquesta manera, els ciutadans que hi participin es repartiran, al darrere, entre Marina i la Meridiana, i després avançaran fins a l’avinguda Icària, que és on es faran els discursos i les actuacions musicals. L’espai físic triat en aquesta ocasió deixarà l’estampa de milers de manifestants amb la Sagrada Família i l’skyline barceloní de fons.

Fins ahir al matí, ja hi havia confirmats 574 autocars (abans-d’ahir n’eren 500) que vindran d’arreu del país fins a Barcelona. Tenint en compte que en les manifestacions de les Diades el nombre d’autocars sol vorejar el miler i que aquesta protesta es comença a muntar a partir del 2 de novembre, ens podem fer una idea de l’abast que pot tenir. L’objectiu dels organitzadors és acostar-se a les grans mobilitzacions de cada Onze de Setembre. Òmnium i l’ANC conviden els assistents a lluir els llaços grocs que, des de l’empresonament dels Jordis, han esdevingut un símbol del clam contra “aquesta situació injusta”, va assenyalar Alcoberro.

La democràcia, en joc

“El que hi ha en joc és la democràcia. Instem a participar-hi tothom que digui no a aquesta espiral demofòbica, a la repressió i al 155”, va subratllar Mauri. Remarcava, així, el tarannà “obert i inclusiu” de la protesta. “És una manifestació que ens agradaria no haver hagut de convocar mai; cap sistema polític que s’anomeni democràtic es pot permetre tenir presos polítics a les presons.” Al mateix temps, va reiterar el caràcter “pacífic” i “no violent” de les mobilitzacions impulsades per les dues entitats. “No tothom pot dir el mateix”, va assenyalar, amb referència als incidents que hi ha hagut en les manifestacions espanyolistes que s’han fet a Barcelona.

Pel que fa les reserves que ha mostrat Amnistia Internacional (AI) a l’hora de qualificar els empresonats de “presos de consciència” o “presos polítics”, els portaveus de les entitats van preferir no valorar-ho. En tot cas, Mauri va remarcar que era “molt rellevant” que AI hagués demanat la “retirada dels càrrecs de sedició” i “el final del seu empresonament”.

Autocars plens del Camp i l'Ebre cap a Barcelona

Una vintena d’autocars sortiran de Tarragona per participar en la manifestació. A Reus, ahir ja havien exhaurit les places dels divuit autocars disponibles i en buscaven almenys un parell més. Des de les Terres de l’Ebre (de llocs com ara Tortosa, l’Ampolla i la Ràpita, entre d’altres), en sortiran 53 (places exhaurides).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: