Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Puigdemont: "Juncker, Tajani, és aquesta l'Europa que voleu, amb un govern empresonat?"

El president i els quatre consellers cessats que són a Brussel·les han participat a l'acte de 200 alcaldes sobiranistes a la capital belga

Puigdemont i els consellers que són a Brussel·les juntament amb els 200 alcaldes desplaçats a la capital belga Puigdemont i els consellers que són a Brussel·les juntament amb els 200 alcaldes desplaçats a la capital belga REUTERS
Catalunya Redacció Infocamp
Dimarts, 07 Novembre 2017 20:57

Carles Puigdemont es pregunta si la Unió Europea "continuarà ajudant Rajoy en aquest cop d'estat", si a les eleccions del 21 de desembre guanya l'independentisme a Catalunya. I es dirigeix concretament als presidents de la Comissió Europea i del Parlament: "Juncker, Tajani, és aquesta l'Europa que voleu, amb un govern empresonat?". Puigdemont i els quatre consellers que són a Brussel·les han participat aquesta tarda en l'acte reivindicatiu amb 200 alcaldes sobiranistes per portar a Europa la denúncia de la persecució judicial contra les institucions catalanes.

Després de ser rebut amb crits reclamant "llibertat", el president de la Generalitat cessat pel govern de Rajoy ha carregat durant el seu discurs contra les autoritats espanyoles: "Restricció de llibertat, amenaces... En aquest país no s'hi pot viure. En volem un altre. Els nostres companys empresonats han estat maltractats per les autoritats espanyoles. El feixisme espanyol, impune, participa en manifestacions convocades pel partit que mana a Espanya".

Puigdemont també es pregunta quina serà l'actitud de les institucions europees en cas que el vot independentista sigui majoritari el 21 de desembre: "Si el resultat és que els catalans decideixen recolzar el Parlament, el govern, la independència de Catalunya, què fareu? Continuareu ajudant el senyor Rajoy en aquest cop d'estat? Amb restriccions de llibertats?. Aquesta és l'Europa que proposeu als seus ciutadans?"

Un cop acabat el discurs, Puigdemont i també els quatre consellers cessats han rebut l'escalf dels alcaldes amb el crit "No esteu sols", per acabar cantant "Els Segadors".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: