Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una segona vaga general, amb dubtes sobre el seguiment

La convocatòria de la Intersindical CSC no acaba de trobar el suport dels majoritaris CCOO i UGT

La convocatòria de vaga i l'aturada de país van aconseguir paralitzar l'activitat el passat 3 d'octubre La convocatòria de vaga i l'aturada de país van aconseguir paralitzar l'activitat el passat 3 d'octubre ARXIU/ EL PUNT AVUI
Catalunya El Punt Avui
Dimarts, 07 Novembre 2017 08:11

Queda un dia per a la vaga general convocada per la Intersindical CSC i encara hi ha força dubtes sobre la capacitat de seguiment que tindrà. Tant Òmnium com l’ANC han mostrat el seu suport a la convocatòria com a protesta per la persecució judicial al govern i a la mesa del Parlament, així com per la decisió de l’Audiencia Nacional d’imposar presó preventiva per a vuit consellers. però aquest cop els sindicats majoritaris s’ho han pensat. Tant CCOO com la UGT han mostrat reserves a repetir la fórmula d’aturada de país que es va aprovar a través de la Taula per la Democràcia per al 3-O. La portaveu de CCOO, Dolors Llobet, considera que “cal trobar la manera de mostrar el nostre rebuig sense portar la protesta al si de les empreses”. En un acte a Girona en suport de la consellera de Treball, Dolors Bassa, el secretari general de la UGT, Camil Ros, demanava en aquest acte “respecte” per a totes les posicions davant “una vaga política”. Els dos sindicats majoritaris opten amb vista a demà a afegir-se a les mobilitzacions al carrer però no a la vaga. La CGT també va optar per donar llibertat als afiliats, mentre que la Intersindical Alternativa i Ustec s’hi han adherit.

Tampoc les patronals Pimec i Cecot, presents a la Taula per la Democràcia, veuen aquest cop l’oportunitat de repetir el format de crida a l’aturada de país que sí que van secundar el 3-O. Totes dues afirmen que no és el moment de portar el conflicte a les empreses perquè no es tracta d’un problema d’arrel laboral.

Més enllà ha anat Foment del Treball. Ahir va presentar recurs davant el TSJC per declarar la convocatòria il·legal en base precisament al fet que respon a una motivació política. Tot i que la Intersindical va argumentar formalment motius laborals, és possible que avui el tribunal opti per donar la raó a Foment, com ja ho va fer en la vaga prevista per al 10 d’octubre, fet que deixaria desprotegits els treballadors que facin vaga.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: