Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Puigdemont i els quatre consellers s'entreguen a la policia belga

El jutge belga interrogarà Puigdemont i els consellers aquesta tarda, que s'han entregat voluntàriament

Expectació mediàtica, aquest matí, a Brussel·les Expectació mediàtica, aquest matí, a Brussel·les CCMA.CAT
Catalunya Agències
Diumenge, 05 Novembre 2017 15:21

El president de la Generalitat cessat pel govern espanyoil, Carles Puigdemont, i els quatre consellers Clara Ponsatí (Ensenyament), Toni Comín (Salut), Meritxell Serret (Agricultura) i Lluís Puig (Cultura) s'han entregat aquest matí davant la policia federal de Brussel·les acompanyats dels seus advocats, segons fonts de l'entorn del president. La policia els han custodiat fins a la fiscalia, on es quedaran fins que declarin aquesta tarda davant del jutge, que tindrà 24 hores per decidir si els manté detinguts en presó preventiva o els deixa en llibertat.

Especialistes belgues diuen que és molt poc freqüent que un jutge dicti presó preventiva mentre s'està instruint un cas, per tant, tot apunta que podrien quedar en llibertat i es podrien moure per Bèlgica amb condicions de personar-se puntualment davant la justícia.

La fiscalia de la capital belga havia d'ordenar-ne de manera imminent la detenció perquè un jutge d'instrucció decidís sobre la tramitació de les euroordres que pesen contra ells. Des de divendres a la nit, la fiscalia estudia l'ordre de detenció internacional contra ells dictada per la jutge de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela.

La fiscalia federal belga va transferir les ordres europees a la fiscalia local a última hora de dissabte després d'haver constatar que era "molt probable" que les cinc persones en recerca fossin a Brussel·les. Aquest dissabte al migdia, Puigdemont va fer un tuit en què assegurava que està disposat a cooperar amb la justícia belga després de l'ordre de detenció europea emesa per Espanya.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: