Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tres consellers d’ERC a la presó denuncien maltractament

L’advocat fa públiques irregularitats en el trasllat dels consellers a la presó / Un vídeo mostra policies fent befa de Junqueras

Una de les furgonetes en què es va traslladar els consellers a la presó Una de les furgonetes en què es va traslladar els consellers a la presó EFE
Catalunya Redacció Infocamp
Dissabte, 04 Novembre 2017 08:22

L’advocat dels tres consellers d’ERC empresonats al centre penitenciari d’Estremera –Oriol Junqueras, Carles Mundó i Raül Romeva–, Andreu van den Eynde, va anunciar ahir, després de visitar-los, que presentarà una denúncia per les condicions en què van ser traslladats dijous a la nit des de l’Audiencia Nacional. Junqueras, Mundó i Romeva van passar la primera nit a la presó madrilenya, com els seus companys del govern de Junts pel Sí Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn, tots del PDeCAT. Meritxell Borràs, també del PDeCAT, i Dolors Bassa, d’ERC, van passar també la primera nit empresonades, elles a Alcalá Meco.

Van den Eynde va explicar que les condicions del trasllat no havien estat “les correctes”, tot i que no va concretar els termes en què es podrien haver produït els maltractaments. “Això és una cosa que hauran de dir ells, i no caurem en l’error d’avançar-ho fins que no hàgim presentat la denúncia per no donar-los aquest avantatge; però, si el trasllat va ser fet per gent valenta, també tindran la valentia de dir el que van fer”, va sentenciar. En aquest sentit, va indicar que el trasllat és “un espai de bastanta impunitat per a conductes no gaire regulars de tractament o de maltractament a detinguts i presos”.

Aquestes denúncies de maltractament en el trasllat van coincidir amb la publicació, per part de La Vanguardia , d’un vídeo en què es veu tres agents de la Policía Nacional fent befa de Junqueras en el moment de ser traslladat a la presó. La direcció general de la Policia va afirmar ahir que obria una investigació per aquests fets. Van den Eynde va defensar que l’actitud del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, “no ha influït per a res” en la decisió de la magistrada i ha reiterat que presentarà recurs contra la decisió de la jutgessa de l’Audiencia Nacional Carmen Lamela d’ordenar presó incondicional.

Junts a les cel·les

Els directors de les dues presons madrilenyes van decidir ahir, segons Efe, que Junqueras i Mundó, Turull i Rull, i Bassa i Borràs comparteixin cel·la, en mòduls menys conflictius. Forn i Romeva estan en cel·les separades del mòdul tres, també considerat dels menys conflictius.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: