Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La jutge Lamela mantindrà Cuixart i Sànchez a la presó

Els presidents de d'Òmnium i d'ANC havien demanat ser presents a la vista, però se'ls ha denegat

Els presidents d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i de l'ANC, Jordi Sànchez, en una imatge d'arxiu Els presidents d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i de l'ANC, Jordi Sànchez, en una imatge d'arxiu EFE
Catalunya Redacció Infocamp
Divendres, 03 Novembre 2017 17:13

La jutge Carmen Lamela no dona el seu braç a tòrcer. La sala penal de l'Audiència Nacional ha desestimat avui el recurs presentat per les defenses dels presidents de l'ANC i Òmnium per reclamar l'alliberament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, que fa 18 dies que són a la presó. Sànchez i Cuixart havien demanat ser presents a la vista, però el tribunal els ho ha denegat.

Tal com va passar amb els consellers del Govern empresonats, Lamela va decretar l'ingrés a la presó dels líders de l'ANC i d'Òmnium a petició de la fiscalia. Se'ls investiga per un presumpte delicte de sedició per les concentracions dels dies 20 i 21 de setembre davant la seu de la Conselleria d'Economia.

La fiscalia s'oposa a la seva llibertat perquè assegura que se'ls investiga "per delictes greus i que podrien tornar a delinquir". Les defenses, però, consideren la mesura de presó preventiva com a "totalment desproporcionada".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: