Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Rajoy dissolt el Parlament, destitueix el Govern i convoca eleccions per al 21 de desembre

D'aquesta manera, el president del govern espanyol, amb el suport del PP, PSOE i Cs, inicia el desplegament de l'article 155

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat aquesta tarda les primeres mesures d'aplicació de l'article 155 de la Constitució El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat aquesta tarda les primeres mesures d'aplicació de l'article 155 de la Constitució EFE
Catalunya Redacció Infocamp
Divendres, 27 Octubre 2017 20:56

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest divendres que cessarà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras, i tot el seu Govern, tal com es desprèn de les primeres mesures de l'activiació de l’article 155 de la Constitució per al que ha obtingut l’aval del Senat. Rajoy ha designat els Ministeris com els òrgans que gestionaran les competències de cada àrea.

El president espanyol també ha acordat la dissolució del Parlament de Catalunya i la convocatòria d’eleccions autonòmiques el 21 de desembre. A més, ha anunciat l’extinció de les oficines del president i del vicepresident, del Consell de la Transició Nacional, del Diplocat, de totes les delegacions a l’estranger excepte Brussel·les i del cessament dels delegats de Brussel·les i Madrid.

També ha anunciat el cessament del secretari de l’Interior, César Puig, i del director general dels Mossos, Pere Soler. A més, el Consell de Ministres espanyol ha aprovat presentar un incident d’execució de sentència davant del TC contra les resolucions aprovades al Parlament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: