Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els estudiants sortiran al carrer contra el 155

La plataforma Universitats per la República convoca una vaga dijous

Portaveus d'Universitats per la República i altres entitats convoquen una vaga estudiantil Portaveus d'Universitats per la República i altres entitats convoquen una vaga estudiantil ACN
Catalunya El Punt Avui
Dimarts, 24 Octubre 2017 08:07

La plataforma Universitats per la República ha convocat una altra vaga d’estudiants aquest dijous per protestar contra l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola, anunciada dissabte pel president espanyol, Mariano Rajoy, perquè assegura que implicarà la supressió del govern.

En la mobilització es reclamarà també la posada en llibertat “immediata” dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que consideren que han liderat les mobilitzacions sobiranistes de manera pacífica. Segons Universitats per la República, amb el seu empresonament l’Estat espanyol “ha perdut tot caràcter democràtic” i ha passat a ser “totalment autoritari”.

Alhora, la plataforma defensa l’aplicació dels resultats del referèndum de l’1-O, que el govern espanyol “posi fi a l’estat d’excepció que ha declarat a Catalunya” i el respecte de les institucions catalanes.

La convocatòria va dirigida a totes les universitats catalanes, però també als centres de secundària. Amb el lema Ara República!, la manifestació central partirà dijous a les 12 del migdia de la plaça Universitat de Barcelona, tot i que també hi haurà mobilitzacions a Tarragona, Lleida i Girona a la mateixa hora. De moment, el recorregut no està decidit.

El Sindicat d’Estudiants s’ha adherit a la convocatòria de vaga i ha instat els estudiants a “paralitzar totes les aules” i sortir al carrer “contra la repressió franquista”. Però va més enllà i proposa una vaga general estudiantil de 48 hores que comenci demà. El sindicat considera que la resposta de l’Estat espanyol al procés català és “una escalada repressiva sense precedents contra els drets democràtics més bàsics”.

La portaveu d’Universitats per la República, Aina Delgado, va denunciar ahir que “des de la campanya del referèndum i la seva celebració, els atacs a la democràcia han estat constants i han anat en augment”, i va indicar que “s’han vulnerat drets fonamentals dels ciutadans com ara la llibertat d’expressió i el dret de vot”.

La plataforma ha cridat a la “mobilització permanent” per aconseguir les seves demandes, però sempre “de manera pacífica i cívica”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: