Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’ANC demana que s’aixequi la suspensió de la declaració d’independència

L’entitat independentista insta Puigdemont i el govern a “implementar” la llei de transitorietat jurídica

El president de l'ANC, Jordi Sánchez, atenent els mitjans de comunicació davant l'Audiència Nacional El president de l'ANC, Jordi Sánchez, atenent els mitjans de comunicació davant l'Audiència Nacional ACN
Catalunya El Punt Avui
Divendres, 13 Octubre 2017 07:57

El Secretariat de l’ANC s’ha reunit en sessió extraordinària aquest dijous 12 d’octubre i ha acordat demanar que s’aixequi la suspensió de la declaració d’independència, com a conseqüència de la “negativa de l’Estat a qualsevol proposta de diàleg”. Segons l’entitat independentista, “no té cap sentit mantenir suspesa” la declaració.

Per això, l’òrgan que presideix Jordi Sànchez insta el Parlament a aixecar-la i, a més, reclama que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el popi govern “implementin” la llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República.

Cal recordar que, just després que s’acabés el ple on Puigdemont va proposar al Parlament la suspensió de la declaració d’independència, Sànchez va opinar que aquesta fórmula serviria perquè l’Estat no tingués excuses per aplicar la voluntat del poble català. L’endemà, dimecres, l’ANC va enviar un comunicat on informava que l’entitat donava suport a la via del diàleg que va posar sobre la taula el govern.

En aquest cas, Sànchez apel·lava a l’esperança per buscar vies de diàleg internacionals després que Puigdemont apostés per la suspensió dels efectes de la declaració. Segons el comunicat, la fórmula escollida pel cap del Govern era una “eina per garantir que la comunitat internacional obri vies de diàleg per assegurar el trànsit cap a la nova república”.

A banda de l’ANC, altres veus del món sobiranista també demanen que s’aixequi la suspensió de la declaració d’independència, com ara la CUP o Demòcrates, formació que compta amb tres diputats dins la coalició parlamentària de JxSí.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: