Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Ampli seguiment de l’aturada per part de les pimes i autònoms de Catalunya

Un 54% de les pimes catalanes han aturat la seva activitat durant tota la jornada, un 31% han fet aturades puntuals i només un 15% han obert tot el dia

Aspecte que presentava avui el carrer Unió de Tarragona, un dels més comercials de la ciutat Aspecte que presentava avui el carrer Unió de Tarragona, un dels més comercials de la ciutat JOSEP CARTANYÀ
Catalunya Redacció Infocamp
Dimarts, 03 Octubre 2017 14:40

PIMEC constata que les pimes i els autònoms de Catalunya estan fent un ampli seguiment de l’aturada de país, sota el un clima de concòrdia i entesa entre l’empresa i els treballadors. La patronal vol ressaltar que "estem davant d’una situació sense precedents, ja que en mai s’havia donat una situació tan unànime i de consens en l’àmbit laboral".

La patronal ha organitzat avui un dispositiu per conèixer quina és la incidència de les aturades i per donar resposta a aquelles empreses que tenen dubtes o necessiten assessorament en qüestions relatives a la jornada d’avui. PIMEC assenyala que un 54% de les pimes del territori català han aturat la seva activitat durant tota la jornada d’avui, arribant a xifres del 85% en alguns sectors, com el turisme o el comerç. Un 31% de les empreses han fet aturades puntuals, facilitant als treballadors la possibilitat d’assistir a les diverses concentracions i mobilitzacions convocades durant el dia d’avui. La resta d’empreses, un 15%, han mantingut la seva activitat.

La patronal recorda que la Taula per la democràcia, formada per més de quaranta entitats i organitzacions del país – entre les quals, PIMEC – va convocar les aturades d’avui com a mostra de rebuig i condemna a la violència exercida per part de les forces de seguretat de l’Estat per impedir les votacions a Catalunya durant la jornada de l’1 d’octubre.

PIMEC també vol assenyalar que la jornada d’avui en cap cas es tracta d’una vaga general "tenint en compte que és un problema polític amb afectació social, i no pas un problema entre empresa i treballador".

Durant la jornada d’avui, PIMEC informa que no farà cap tipus de comunicat que no tingui relació amb la convocatòria d’aturades com a mostra de protesta i condemna pels fets de l’1 d’octubre.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: