Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La família Fortuny cedirà a Roda de Berà unes aquarel·les sobre el Roc de Sant Gaietà

L’alcalde de Roda inicia converses amb en Pemi Fortuny per signar un conveni de col·laboració

Inici de les converses entre l'alcalde de Roda de Berà i en Pemi Fortuny, per a la signatura d’un conveni de col·laboració per a la cessió d’unes obres pictòriques del Roc de Sant Gaietà Inici de les converses entre l'alcalde de Roda de Berà i en Pemi Fortuny, per a la signatura d’un conveni de col·laboració per a la cessió d’unes obres pictòriques del Roc de Sant Gaietà AJUNTAMENT DE RODA DE BERÀ
Art Redacció Infocamp
Dijous, 19 Gener 2023 12:00

Josep M. Fortuny, o en Pemi Fortuny, és conegut arreu del país per haver estat durant vint anys el cantant de Lax’n’Busto. És també, però, el fill del que fou un dels promotors del Roc de Sant Gaietà, Josep M. Fortuny.

L’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, es va reunir dimarts amb ell per iniciar converses per a un proper conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la família Fortuny per a la cessió d’una sèrie d’aquarel·les que pertanyien al seu pare.

Les obres pictòriques van ser encarregades a principis de la dècada dels 60, en els mesos previs i durant la construcció d’aquesta emblemàtica urbanització rodenca, a l’artista Gustavo Valera, qui a través del seu pinzell va mostrar a Fortuny i a Gaietà Bori Tallada com serien, després de construir, els edificis més significatius del Roc de Sant Gaietà.

Les catorze aquarel·les van acompanyades de fotografies actuals preses des de les mateixes perspectives. Després de la signatura, l’Ajuntament prepararà una exposició que visitarà diverses ubicacions de Roda de Berà perquè tothom pugui gaudir d’aquestes obres que mostren el passat i el present d’aquesta joia arquitectònica.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: