Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La National Gallery de Washington també commemora els 100 anys del quadre "La Masia" de Miró

En col·laboració amb la Fundació Mas Miró, el museu ha produït un audiovisual per mostrar als seus visitants l’emplaçament que va inspirar el quadre que es troba exposat a una de les seves sales

Cartell del vídeo-documental que la National Gallery of Art de Washington ha fet en col·laboració amb la Fundació Mas Miró per commemorar el Centenari del quadre "La Masia" Cartell del vídeo-documental que la National Gallery of Art de Washington ha fet en col·laboració amb la Fundació Mas Miró per commemorar el Centenari del quadre "La Masia" CEDIDA
Art Redacció Infocamp
Dijous, 17 Novembre 2022 12:22

La celebració del centenari del quadre “La Masia” culmina amb l’estrena d’un document audiovisual produït per la National Gallery of Art de Washington en col·laboració amb la Fundació Mas Miró. Amb aquesta estrena, el museu on s’exposa el quadre original “La Masia” se suma al centenari d’aquesta obra de Miró que suposa el lligam pictòric més important entre l’artista i Mont-roig del Camp.

El vídeo documental, que ja es pot visualitzar al canal de la National Gallery crea un pont entre el quadre original i l’espai real que s’hi representa, entre la National Gallery of Art de Washington i el Mas Miró de Mont-roig. En aquest sentit, la celebració del centenari del quadre ha estat una oportunitat per apropar les dues institucions, aconseguint a més, a través d’aquest vídeo documental, unir en una sola pantalla el quadre “La Masia” i el seu model original, el Mas Miró.

En aquest document audiovisual, Harry Cooper, cap d'Art Modern i Contemporani de la National Gallery of Art, conversa amb Joan Punyet Miró, net de l’artista. Creant un joc de perspectives, Cooper intervé en presència del quadre original, mentre Joan Punyet Miró ho fa des de dins del Mas, invertint la mirada que va fer el pintor en el seu moment. Descobrim una vegada més la importància fonamental que tenia el paisatge de Mont-roig per l'artista i la rellevància del quadre “La Masia” en la seva trajectòria.

Amb imatges del Mas Miró contrastades amb el quadre, Joan Punyet Miró i Harry Cooper expliquen la història i la importància d’aquesta pintura en un vídeo que ens acosta a la masia d’una manera diferent.

Nou mesos per l’elaboració d’un document audiovisual inèdit

L’elaboració de documents audiovisuals per part de la National Gallery of Art inclouen un ampli ventall de material divulgatiu i cultural a través dels quals s'ha treballat amb personalitats com Michelle Obama o l'actor Ed Harris, entre altres. Per aquesta ocasió, el museu de Washington ha col·laborat amb la Fundació Mas Miró i la Successió Miró per crear aquest material inèdit. Per desenvolupar el vídeo s'ha dut a terme un procés creatiu i tècnic de gairebé nou mesos amb tots els actors implicats, el que ha donat com a resultat un document dinàmic i captivador. El vídeo és també una finestra a la mirada universal de l’artista i a l'impacte global que encara té l'obra de Joan Miró al món.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: