Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Tinglado 1 del Port de Tarragona acull una exposició de la fotògrafa Isabel Muñoz

Muñoz, Premi Nacional de Fotografia 2016, exposa per primer cop a Tarragona

La fotògrafa Isabel Muñoz va inaugurar aquest dijous l’exposició 'L’antropologia dels sentiments' al Tinglado 1 del Moll de Costa La fotògrafa Isabel Muñoz va inaugurar aquest dijous l’exposició 'L’antropologia dels sentiments' al Tinglado 1 del Moll de Costa PORT DE TARRAGONA
Art Redacció Infocamp
Divendres, 15 Juliol 2022 08:33

Aquest dijous 14 de juliol, s’ha inaugurat l’exposició 'L’antropologia dels sentiments: darrer episodi. L’impur i la raó', de la consagrada fotògrafa Isabel Muñoz, que exposa a Tarragona per primer cop. Muñoz, guanyadora del Premi Nacional de Fotografia 2016, construeix un recorregut temàtic entorn de la representació obsessiva i heterogènia del cos humà, al Tinglado 1 del Moll de Costa, un emblemàtic espai que tradicionalment acull exposicions singulars i imponents.

La directora del Departament de Port i Ciutat del Port de Tarragona, Montse Adan, ha presentat l’artista destacant la seva trajectòria reconeguda amb els més prestigiosos premis nacionals i internacionals i ha ressenyat la seva extraordinària presencia al Moll de Costa i que sigui aquest indret l’espai que aculli aquesta magna exposició. Una mostra fotogràfica que busca combinar el compromís social amb la cerca de la bellesa, a través de diferents temàtiques com ara el cos, els ritus o la diversitat cultural.

L’obra de la reconeguda fotògrafa es caracteritza per una cerca constant de la bellesa i el llenguatge dels cossos, i de les seves creacions es destil·la que els cossos narren com si fossin llibres. La fotografia, per a Muñoz, explica coses com un llenguatge. François Cheval, comissari de l’exposició, ha ressenyat sobre l’estètica de les imatges d’Isabel Muñoz, "no és per complaure el narcisisme de l’espècie, sinó per oferir la comprensió íntima d’un secret compartit. Es tracta essencialment d’ofrenes al desconegut i de l’anhel dels homes de construir ponts entre diferents mons".

Per a Cheval, aquesta exposició "vol ser un trencament amb les icones, amb una determinada idea de la bellesa, que ja no encaixa amb allò que és actualment aquesta fotògrafa" i en destaca que la mostra tracta d’una recerca global, la de l’ésser humà en general, però també la d’un territori, el món. Les seves paraules definitòries són que la fotografia d’Isabel Muñoz és pal·liativa, que no deixarà de créixer.

Isabel Muñoz exposició Tarragona

L'obra d'Isabel Muñoz

Tota l’obra d’Isabel Muñoz busca ser, des dels orígens, un mètode empíric i canviant, més enllà de cap judici moral, sobre les tècniques i les pràctiques imposades constitutives del nostre embolcall. No hi ha gaires imatges sota aquesta forma, creada sobre una matèria rara, el platí, que ofereix tantes intencions variades sobre la propensió dels humans a modificar el seu organisme. A la singularitat de les pràctiques humanes hi respon la singularitat d’una fotografia situada a la cruïlla entre l’antropologia i el diari de viatge, entre la mística i el materialisme. Éssers de carn i de sang lliuren la seva ambigüitat i la  seva fe a Isabel Muñoz. Instruïda per totes aquestes experiències, aquests incessants cos a cos amb els seus “models”, sap que no en sorgirà cap certesa. Aquesta cerca sens fi no té cap altre límit que un misteri que es perllonga de manera indefinida.

L’exposició, d’accés lliure, es pot contemplar a partir del 14 de juliol en horari, de 10 a 13 h i de 17 a 19 h, de dimarts a dissabtes. Els diumenges i festius l’horari és d’11 a 14 hores.

La mostra romandrà oberta fins al 18 de setembre de 2022.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: