Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mayte Vieta presenta al Castell de Vila-seca 'Cosmos', l'exposició que mira en la foscor de les estrelles

La mostra, formada per quatre instal·lacions, es podrà visitar fins al 13 de novembre d'aquest any i les visites seran gratuïtes durant el mes de juliol

Imatge d'unes constel·lacions, unes de les peces de les instal·lacions exposades en la mostra 'COSMOS. Mirar en la foscor entre les estrelles', de l'artista Mayte Vieta Imatge d'unes constel·lacions, unes de les peces de les instal·lacions exposades en la mostra 'COSMOS. Mirar en la foscor entre les estrelles', de l'artista Mayte Vieta MAR ROVIRA / ARIADNA ESCODA / ACN
Art Infocamp/ ACN
Dijous, 07 Juliol 2022 14:39

L'artista Mayte Vieta inaugura aquest dijous l'exposició 'COSMOS. Mirar en la foscor entre les estrelles' al Castell de Vila-seca, en el marc del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Vila-seca i la Fundació Vila Casas. La mostra consta de quatre instal·lacions amb les quals l'artista expressa com va viure el confinament i la malaltia del seu pare. A través dels somnis, la contemplació de l'univers i de l'explosió de la natura ha creat una proposta feta expressament per al castell. "Somiava per fugir de la realitat, mirant la foscor i les estrelles m'escapava", ha afirmat Vieta. Des de l'Ajuntament han destacat que es tracta de la primera exposició feta per una dona en actiu a l'equipament vila-secà. L'exposició es podrà visitar fins al 13 de novembre d'aquest any i les visites seran gratuïtes durant el mes de juliol.

L'exposició engloba tres grans instal·lacions -Entre deux mondes, Nada es más negro i Oxígen-, que es distribueixen al llarg del recorregut expositiu. La comissària de l'exposició, Natàlia Chocarro, ha explicat que "amb aquesta exposició, Mayte Vieta expressa una de les preocupacions més importants que existeix, com és la preservació del planeta". Chocarro ha destacat que la fotografia de Vieta es caracteritza "per copsar l'instant i retenir-el temps, i això crea inquietud a l'espectador". La comissària ha explicat que, en aquesta exposició, l'artista proposa "la contemplació dels planetes i trobar la llum allà no hi ha la foscor". 

Una de les peces de les instal·lacions exposades al Castell de Vila-seca, de Mayte Vieta (ACN): 

COSMOS Mayte Vieta

Mayte Vieta ha explicat que, arran la mort del seu pare i el temps de confinament, van fer que l'artista mirés les estrelles "per fugir de la malaltia del meu pare i de l'angoixa de tot aquest temps, on buscava la meva manera d'escapar-me". Durant el procés, fruit d'un any de treball, l'artista ha rebut el suport tant de la Fundació Vila Casas com de l'Ajuntament de Vila-seca en les tasques de producció. Vieta ha reconegut que "quan em van dir que m'oferien un castell, em vaig sentir com una princesa en un castell", un espai que ha fet possible complir un dels somnis de l'artista, com era exposar una obra en un format de gran envergadura.

Roda de premsa de presentació de l'exposició de Mayte Veita al Castell de Vila-seca (Aj. de Vila-seca): 

rdp COSMOS Castell

Quatre anys més de conveni

Per la seva banda, tant l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, com la regidora de Cultura, Manuela de Moya, han anunciat que la voluntat de renovar per quatre anys més el conveni amb la Fundació Vila Casas, per acollir grans exposicions d'artistes referents de l'art contemporani català. La regidora ha posat en valor "tenir uns companys de viatge com la Fundacó". En aquest sentit, el director general de la Fundació Vila Casas, Joan Torras, ha agraït "el suport a la cultura de l'Ajuntament de Vila-seca", que contrasta amb la seva preocupació per la situació que viuen els artistes del país, que no reben el suport necessari.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: