Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

S'inaugura l'exposició sobre les línies vitals de Manuel Alcalà al Refugi 1 del Moll de Costa

L'artista dels Pallaresos presenta ‘Traqueals industrials i l’orgànic. Cinetisme hiperparabòlic lumínic’, una mostra que fusiona disseny industrial i l’Op-Art

Imatge del cartell de l'exposició de l'artista dels Pallaresos Manuel Alcalá Imatge del cartell de l'exposició de l'artista dels Pallaresos Manuel Alcalá CEDIDA
Art Redacció Infocamp
Divendres, 03 Juny 2022 08:48

Aquest divendres, a les 19 hores, s’inaugura l’exposició 'Traqueals industrials i l’orgànic. Cinetisme hiperparabòlic lumínic', de l'artista dels Pallaresos Manuel Alcalà Sánchez, al Refugi 1 del Moll de Costa de Tarragona, una mostra que presenta les línies vitals de l’artista. A l’acte d’inauguració actuaran L’Estudi Giselle i Jose Galdràn.

Alcalà, coneixedor que l’art és recerca contínua, aprofundeix en el coneixement de les infinites possibilitats plàstiques de la línia, el color i el moviment. Així, l’artista cerca entendre el misteri de la creació i fa partícips als observadors de les seves troballes. Les seves pintures conceptuals recorden les múltiples manifestacions de la vida que es troben codificades en uns simples polímers.

L’artista ha desenvolupat una extensa carrera artística des dels anys setanta, a través d’una obra que té els orígens en la seva professionalització en el disseny industrial, i la seva fusió amb diverses tendències artístiques com el cinetisme, l’Op-Art, l’abstracció geomètrica o el constructivisme.

Amb l’objectiu de crear efectes cinètics i lumínics que atrauen de l’observador, la seva obra invita a esbrinar què succeeix a l’obra i alhora s’hi endinsa i fa sentir emocions.

Com esmenta el crític Josep M. Cadena sobre l’artista “les seves obres, geometria cinètica amarada d’industrialisme, ens expliquen de manera clarivident com són les comunicacions vitals i ens recorden que l’imperi de la màquina es trobarà sempre al servei del progrés humà”.

Manuel Alcalà 2

L’exposició, d’accés lliure, romandrà oberta fins al 3 de juliol. L’horari expositiu és de les 10 a les 13 h i de 17 a 20 h de dimarts a dissabtes. Els diumenges i festius l’horari és d’11 a 14 hores.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: