Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Museu de Valls adquireix una pintura de Francesc Galofre Oller

La presentació de l'obra es va fer coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus

Una visitant contempla la nova obra de Francesc Galofré Oller, adquirida pel Museu de Valls, que es pot datar vora l'any 1890 Una visitant contempla la nova obra de Francesc Galofré Oller, adquirida pel Museu de Valls, que es pot datar vora l'any 1890 PERE TODA
Art Redacció Infocamp
Dimecres, 18 Mai 2022 07:55

El Museu de Valls se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus amb dues activitats que van tenir lloc, aquest dimarts 17 de maig. La primera va ser la presentació d'una de les últimes adquisicions realitzades per part del museu de la ciutat, una pintura de Francesc Galofre Oller. I la segona, una visita guiada posterior a l'exposició 'Francesc Català-Roca i els fotògrafs del seu temps'.

Aquest dimarts a la tarda es va presentar l'obra de Galofre Oller adquirida l'any passat pel Museu de Valls a una col·lecció particular de fora del municipi. L'obra servirà per enriquir la col·lecció d'aquest artista que la ciutat ja posseeix. La peça en qüestió és el retrat d'un àrab, que es pot datar vora l'any 1890. L'obra, restaurada per l'ocasió a càrrec de David Silvestre, es presentarà per primera vegada en públic i s'explicarà el context de l'obra i el complex procés de restauració seguit.

Aquest any 2022 fa vuitanta anys de la mort del pintor vallenc Francesc Galofre Oller. El Museu està preparant una exposició antològica sobre l'artista que es podrà veure a principis del 2023 i l'obra que es presenta serà una de les que s’hi exposarà.

L'exposició sobre Francesc Català-Roca

Una vegada acabada la presentació de l'obra de Galofre Oller, va tenir lloc la segona de les activitats organitzada per commemorar el Dia Internacional dels Museus, amb una visita guiada a la mostra de Francesc Català-Roca inaugurada el passat dia 22 d'abril.

L'exposició, emmarcada dins l'Any Francesc Català-Roca, està formada per més d'un centenar d'imatges, estructurades en cinc àmbits. El primer està format per instantànies de Francesc Català-Roca. El segon fa referència als fotògrafs que eren actius abans de la guerra, els quals ja va conèixer el Català, com Agustí Centelles, Emili Godes, Joaquim Gomis i Otto Lloyd. El tercer àmbit recull els fotògrafs de la seva generació, molts dels quals li van reconèixer el seu mestratge. Aquí hi podem veure fotografies de Xavier Miserachs, Oriol Maspons, Ricard Terré, Joan Colom, Leopold Pomés, Colita o Pilar Aymerich. I el quart el conformen els fotògrafs que a partir dels anys setanta van voler fer fotografia creativa, com Joan Fontcuberta, Pere Formiguera, Toni Catany, Ferran Freixa, Humberto Rivas o Manel Esclusa, entre d'altres. Finalment es mostren alguns dels fotògrafs del Camp de Tarragona, amb obra al Museu. Des de Pere Català Pic, Pere Català Roca, Agustí Gurí, Àngel Vidal o Benet Ibàñez, per citar-ne alguns vallencs, a Pep Borrrell, Josep M. Rivas Prous, Josep Branchat i Carles Fargas de Reus i Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: