Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El fotògraf tarragoní Lluc Queralt retrata l'essència de 70 artistes als seus tallers

L'exposició 'Espais d’introspecció' és oberta al públic fins al 5 de juny, al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona

El fotògraf tarragoní Lluc Queralt, a l'exposició 'Espais d’introspecció', al Museu d’Art modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) El fotògraf tarragoní Lluc Queralt, a l'exposició 'Espais d’introspecció', al Museu d’Art modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) DIPTA.CAT
Art Redacció Infocamp
Dissabte, 23 abril 2022 09:28

El creador al seu espai de creació. Aquest és l’eix principal de l’exposició ‘Espais d’introspecció’, en la qual el fotògraf Lluc Queralt (Tarragona, 1978) presenta a l’espectador una setantena de retrats d’altres artistes de diverses disciplines als seus respectius tallers. Josep Royo, Josep Maria Roselló, Jaume Plensa, Lita Cabellut, Béatrice Bizot o Perejaume són alguns dels autors i autores que han obert els seus espais més íntims de creació per aquest projecte expositiu, realitzat entre 2011 i 2021 i que ara es pot visitar al Museu d’Art modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) fins al 5 de juny.

Lluc Queralt explica que en aquest treball sempre ha intentat "que l'artista es trobi integrat amb el que fa, amb les seves obres i a l'espai on treballa i en l'ambient on se sent més a gust". Tot va començar el 2011 amb una visita casual al taller del pintor tarragoní Josep Maria Roselló, que continuaria, de manera espontània, amb una altra de correlativa a l'estudi de Josep Royo, responsable dels coneguts tapisos de Miró, i així fins arribar a la setantena. 

En aquesta mostra es poden veure retrats de Miquel Barceló, en què la llum es reparteix en quatre punts sobre la ceràmica, de manera que recorda la tècnica utilitzada per Barceló a la Catedral de Palma. O de Lin Utzon, filla de l'arquitecte Jorn Utzon, que va dissenyar l'Òpera de Sydney. El fotògraf tarragoní també fa honor a Guillermo Marín, recentment traspassat.

La mostra s’ha inaugurat aquest divendres al vespre, amb una conversa davant del públic entre Lluc Queralt i el crític d’art Sema D’Acosta, en la qual l’autor tarragoní ha revelat com planteja els seus projectes creatius i com la fotografia ha esdevingut el mitjà per expressar la seva visió particular del món, en aquest cas mitjançant el retrat. De la seva part, D’Acosta ha assenyalat que “un retrat sempre és el resultat d’una trobada, funciona com un diàleg de complicitats en què la imatge final és alhora conclusió, síntesi i mirada. El fotògraf ha de procurar captar aspectes essencials del model que ens parlin d’ell i de les seves circumstàncies, i esforçar-se per entendre la situació per transmetre més enllà de l’evidència”.

Lluc Queralt seguirà captant en els propers anys nous retrats, des d'artistes consagrats fins als més conceptuals, amb l'objectiu de completar el corpus de la seva col·lecció, amb 200 obres.

Autors i autores de renom

A la mostra hi ha representats els següents artistes: Jaume Roig, Sara Janini, Josep Maria Roselló, Lita Cabellut, Stela Rahola Matutes, José Manuel Broto,Valentín Vallhonrat, Miguel Trillo, Perejaume, Jaume Plensa, Joan Fontcuberta, Guim Tió, Tom Carr, Kati Riquelme, Masao Yamamoto, Soledad Sevilla, Maite Caramés, Cristina García Rodero, Núria Pié, Lin Utzon, Raquel García-Tomás, Rafael Sanz Lobato, Rosa Amorós, Ramon Canet, Xavier Grau, Robert Llimós, Eugeni Forcano, Regina Giménez, Jaume Pitarch, Samuel Salcedo,Víctor Pérez-Porro, Isabel Muñoz, Francesc Ruiz Abad, Guillermo Marín, Rusó Cusó, Rafa Forteza, Marla Jacarilla, Anna Ill, Xavier Medina-Campeny, Maria Carbonero, Xavier Corberó, Ramon Masats, Anke Blaue, Xavier Serra de Rivera, Socatoba (Sonia Carballo), Neus Segrià, Béatrice Bizot, Octavi Aritz, Álex Marco, Ramiro Fernández Saus, Miquel Barceló, Jean-Marie del Moral, Rafel Joan , Oriol Vilapuig, Ariadna Meunié, Ian Waelder, Rosanna Casano, Ñaco Fabré, Jordi Prat, Francesc Artigau, Jordi Abelló, Eduard Arranz-Bravo, Marcos Palazzi, Lídia Masllorens, Alfons Borrell, José Manuel Ferrater, Marcel·lí Antúnez, Josep Royo, Agustí Puig i Ignasi Aballí.

La sèrie de fotografies d’‘Espais d’introspecció’ forma part de les noves adquisicions de la Col·lecció Nacional de Fotografia de la Generalitat de Catalunya 2021 i está dipositada al MAMT. L’exposició és oberta de dimarts a divendres, de 10.00h a 18.00h; dissabte, de 10.00h a 14.00h i de 16.00h a 18.00h, i diumenges i festius d’11.00h a 14.00h. Com sempre, l’entrada al MAMT és de franc (www.dipta.cat/mamt).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: