Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Tinglado 2 inicia l'any amb una exposició singular: 'De formes deformes'

La mostra s’inaugura aquest dijous 20 de gener i restarà oberta fins al 13 de març de 2022

L'autor presenta una nova proposta visual a través de la tècnica estereoscòpia on la figura i l’abstracció es confonen L'autor presenta una nova proposta visual a través de la tècnica estereoscòpia on la figura i l’abstracció es confonen PORT DE TARRAGONA
Art Redacció Infocamp
Dimecres, 19 Gener 2022 10:37

El proper dijous, 20 de gener, a les 18 hores, al Tinglado 2 del Moll de Costa s’inaugura una exposició singular: 'De formes deformes' de Miquel Planchart, un artista que prové del món audiovisual i que combina el seu bagatge en la tècnica estereoscòpica amb el món de la natura. En aquesta exposició presenta un exercici d’eclecticisme visual, que s'aparta de tots els convencionalismes fins ara coneguts en la fotografia.

L'artista parteix d'una base fotogràfica realitzada amb tècnica estereoscòpica amb resultats del tot sorprenents: cada imatge és una obra per si mateixa, on l’abstracció i el figurativisme es confonen, transportant-nos a espais nous, mons i paisatges onírics, rostres imprecisos i composicions surrealistes. Com esmenta l’autor, “estem immersos en una societat eminentment visual, on la cultura està impregnada de sensacions visuals, on la imatge és tot, un tot ubic, universal, a l'abast del que la nostra capacitat d'observació és capaç d'assimilar, interpretar i alhora seleccionar en funció de les nostres necessitats”.

La mostra és una proposta visual que presenta una nova dimensió en les obres: s’altera la imatge de tal forma que un paisatge idíl·lic es converteix en un decorat d'insomni, un bell nu pot crear desassossec, unes ombres es converteixen en una bellesa irreal, boscos calcinats en poètiques escultures, en rostres amables, rostres tenebrosos, escultures alterades que ens traslladen a entorns atemporals, arquitectures impossibles. Són composicions inesperades a partir d'imatges senzilles: un reflex en l'aigua, un camí en el bosc, una casa abandonada o un arbre caigut és motiu per a ser interpretat d'una forma nova, atrevida, imaginativa, distorsionant la realitat de tal forma que ens transporta a espais inimaginables dins d’un món de formes deformes.

De formes deformes petita

Un món de formes aleatòries

Planchart reinterpreta a través de la fotografia instants captats de manera estereoscòpica, una captura de la imatge pròxima a la realitat, des de dos punts de vista, com el veuríem a través dels nostres ulls i el resultat final tractat de tal manera que ens generen una lectura molt diferent de la que els ulls limiten.

Un món de formes aleatòries, garbuix de geometries impossibles que ens amaga continguts, perspectives, punts de vista nous quan es rellegeix d'una forma diferent, completament original donen lloc a una amalgama d'estranys i sorprenents resultats visuals. Són imatges que atreuen per la seva variada interpretació. En definitiva, cada imatge és un món en si mateixa, amb diferents apreciacions per a cada espectador.

L'exposició, d’accés lliure, estarà oberta fins al 13 de març de 2022. L’horari de visita serà de 10 h a 13 h i de 16 h a 19 h. Els diumenges i festius romandrà oberta d’11 h a 14 h. Els dilluns, el Refugi 2 restarà tancat.

Tècnica

Miquel Planchart empra la tècnica de l’anàglif, de manera que utilitzant els colors del sistema additiu com el vermell (primari) i el cian (secundari) dona com a resultat la possibilitat de veure de manera estereoscòpica (3D), sempre amb la mediació d’ulleres amb filtres.

Aquesta tècnica es va desenvolupar en l’últim terç del segle XIX i tot i els seus gairebé cent cinquanta anys d’història, continua en plena vigència. Així, malgrat l’evolució tecnològica en l’àmbit de la visualització estereoscòpica (3D): sistemes de visió per polarització de la llum, sistemes actius o realitat virtual, continua present en el camp de la impressió, bé sigui fotogràfica o en publicacions.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: