Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'artista Álex Reynolds exposa al Centre de Lectura de Reus

Aquest divendres 14 de gener s'inaugura 'Esta puerta, esta ventana', una obra audiovisual de l’artista i cineasta

'Esta puerta, esta ventana', una obra audiovisual de l’artista i cineasta Alex Reynolds 'Esta puerta, esta ventana', una obra audiovisual de l’artista i cineasta Alex Reynolds CENTRE DE LECTURA DE REUS
Art Redacció Infocamp
Dijous, 13 Gener 2022 21:45

El Centre de Lectura inaugura aquest divendres 14 de gener, a les 19.30, 'Esta puerta, esta ventana', una obra audiovisual de l’artista i cineasta Alex Reynolds. La pel·lícula, que es projectarà a la sala Fortuny fins al 27 de febrer com una videoinstal·lació, se situa entre el retrat i la interpretació sonora, amb l’ús del so i el ritme per envair, connectar i alterar conscientment el cos. La protagonitzen Alma Söderberg i Nilo Gallego.

El treball de l’artista i cineasta Alex Reynolds (Bilbao, 1978) explora les nostres relacions i afectes tal com apareixen encarnats en el llenguatge cinematogràfic. La seva obra opera a través de diferents registres i formats, centrada en la imatge en moviment i la performance, però també treballant la instal·lació, el text i la fotografia. La pràctica de Reynolds, profundament afectiva mentre es nodreix del llegat del cinema experimental i conceptual, genera reflexions sobre la intimitat, la mirada i la comunicació, convidant el públic a qüestionar de manera activa el seu rol com a espectador.

Alex Reynolds va estudiar Belles Arts al Central Saint Martins College of Art and Design (Londres) i al Chelsea College of Art and Design (Londres). Va ser becada per l’Akademie Schloss Solitude (2013), la Fundación Botín (2016) i la Fundació “la Caixa” (2020). Ha estat nominada als premis ACCA (2021) i rebut el Premi de videocreació de Loop/Ars Santa Mònica/XAV (2021). Actualment és professora convidada a la KASK de Gant i integrant del grup de recerca Social Acoustics/Communities in Movement.

La seva obra ha estat exposada a diversos centres i institucions com el Guggenheim Bilbao, Index Foundation (Estocolm), Hollybush Gardens (Londres), Centre d’Art la Panera (Lleida), FRAC Lorraine (Metz), Museum M (Lovaina), Galeria Marta Cervera (Madrid), Tabakalera (Donostia/Sant Sebastià), Galeria Estrany de la Mota (Barcelona), CA2M (Madrid), Syndicate (Colònia), Bonniers Konsthall (Estocolm) i la Fundació Joan Miró (Barcelona). Les seves pel·lícules s’han projectat a cinemes i festivals com BFI London Film Festival, FIDMarseille, Rencontres Internationales i Documenta Madrid.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: