Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El nou mural del carrer Peixateria de Valls visualitza el llegat de les dones vallenques

Aquest dissabte 18 de desembre es farà una jornada oberta, on tothom que vulgui podrà col·laborar en la realització d'aquest nou mural ornamental

 El nou mural, obra dels artistes vallencs Albert Gironès i Oriol Moreno, porta per títol 'Les dones fem història', ja que el seu objectiu és visualitzar i reivindicar figures i col·lectius de dones de la ciutat El nou mural, obra dels artistes vallencs Albert Gironès i Oriol Moreno, porta per títol 'Les dones fem història', ja que el seu objectiu és visualitzar i reivindicar figures i col·lectius de dones de la ciutat AJUNTAMENT DE VALLS
Art Redacció Infocamp
Divendres, 17 Desembre 2021 19:37

Valls Jove i el Centre Cívic de Valls han impulsat un nou mural al carrer Peixateria, al tram de les escales on fins ara s'ubicava un mural sobre els 800 anys de mercat a Valls. El nou mural, obra dels artistes vallencs Albert Gironès i Oriol Moreno, porta per títol 'Les dones fem història', ja que el seu objectiu és visualitzar i reivindicar figures i col·lectius de dones de la ciutat. El projecte s'ha iniciat aquest mes de desembre i la seva finalització està prevista al voltant de les festes de Nadal.

En el nou mural s'hi podran trobar Dolors Vives, segona aviadora de Catalunya i professora de pilots i alferes de la República; Maria Felipa Español, bibliotecària al front de la Guerra Civil, tinent de la República, advocada i reconeguda feminista; Maria Murtra, científica i farmacèutica exiliada a Colòmbia; i també els col·lectius d'obreres, bugaderes i infermeres de guerra, aquest últim existent a Valls durant la Guerra Civil Espanyola pel banc de sang que es va establir a la ciutat.

Aquest projecte és resultat de la col·laboració amb la Vocalia de Dones del Centre Històric, així com de l'Arxiu Municipal de Valls i l'assessorament històric de Pilar Vives i Aïda Sánchez.

Aquest dissabte, jornada oberta

La realització del mural vol comptar amb la participació de la ciutadania vallenca, especialment dels col·lectius de dones. Per aquest motiu, el dissabte 18 de desembre es realitzarà una jornada oberta, on les persones i col·lectius que ho desitgin podran col·laborar en la realització d'aquest nou mural ornamental.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: