Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Barcelona acull una exposició de l'artista alcoverenc Antoni Torrell

La mostra 'Antoni Torrell, un esperit lliure', s'inaugura aquest dissabte 11 de desembre, a la Nau Bostik de La Sagrera

Imatge d'arxiu de 'Antoni Torrell, un esperit lliure'', al Museu d'Art Modern de Tarragona (MAMT) Imatge d'arxiu de 'Antoni Torrell, un esperit lliure'', al Museu d'Art Modern de Tarragona (MAMT) ARXIU / INFOCAMP
Art Redacció Infocamp
Divendres, 10 Desembre 2021 22:22

Aquest dissabte dia 11 de desembre, a les 12h, s'inaugura una exposició de l’artista alcoverenc amb projecció internacional Antoni Torrell, un mestre del collage, a la Nau Bostik de La Sagrera, un espai referent dedicat a la promoció de cultura, a Barcelona.

La mostra, titulada 'Antoni Torrell, un esperit lliure', es va poder veure aquest estiu a Tarragona. Ara, gràcies a la bona predisposició del Museu d’Art Modern (MAMT) d’aquesta ciutat i a les complicitats amb el creador de la Nau Bostik, el promotor cultural Xavier Basiana (arquitecte i fotògraf), s'ha pogut portar la seva obra a Barcelona, ampliada amb una trentena de peces en disposar de més espai, arribant gairebé al centenar.

En aquesta exposició podrem veure una selecció del seu treball, en particular algunes de les sèries menys conegudes i d’altres que no s’han mostrat públicament. La mostra es podrà veure fins al 29 de gener.

Un artista polifacètic

Antoni Torrell (Alcover, 1953 – Tarragona, 2019) fou un creador que sempre anà per lliure, molt conscient de l’obra que realitzava, fora de les tendències o de les modes, aspectes que no el preocupaven. Mantingué sempre una actitud crítica davant del món de la cultura, així com davant de la societat en general, una posició que era paral·lela al treball que desenvolupà com a activista i gestor cultural. Com a creador, el seu radi d’acció fou molt ampli: pintor, il·lustrador, escenògraf, cartellista, dissenyador de vestuari.

Com a creador visual, Antoni Torrell destaca pels seus collages, amb els quals va aconseguir un llenguatge propi, en què descontextualitzava imatges de la història de l’art i de la cultura.

A Tarragona també va ser molt conegut perquè va regentar, juntament amb Quim Martin, el Cafè Poetes, un local que era un revulsiu de la cultura, complint d'alguna manera funcions que fa avui en dia la Nau Bostik a La Sagrera: de trampolí, d'altaveu i de visibilitat de l'art, del món teatral, de la literatura i de la música, entre altres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: