Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tres artistes calafellenques presenten "Lligams" a 'La Destil·leria, Ecomuseu de la Mar'

L'exposició col·lectiva de Montse González Papiol, Coral Rivero i Sans Olmedo, que s'inaugura aquest divendres, és una mostra de la seva obra vinculada a la vela

Les artistes calafellenques Montse González Papiol, Coral Rivero i Sans Olmedo ens ofereixen una mostra de la seva obra vinculada a la vela llatina Les artistes calafellenques Montse González Papiol, Coral Rivero i Sans Olmedo ens ofereixen una mostra de la seva obra vinculada a la vela llatina ARXIU / PATÍ CATALÀ CALAFELL
Art Redacció Infocamp
Dijous, 18 Novembre 2021 12:26

'La Destil·leria, Ecomuseu de la Mar', seu de l’associació Patí Català de Calafell Vela Llatina Carlos Barral, acollirà aquest divendres 19 de novembre, a les 19h, la inaugració de l'exposició col·lectiva 'Lligams', de les artistes Montse González Papiol, Coral Rivero i Sans Olmedo. L'acte comptarà amb una perfomance a càrrec de Maria Stoyanova.

Les artistes calafellenques Montse González Papiol, Coral Rivero i Sans Olmedo ens ofereixen una mostra de la seva obra a l’espai renovat de la Destil·leria. 'Lligams' és una exposició pensada específicament per aquest espai singular en el que les obres de les tres pintores interactuen amb llenguatges diversos i complementaris: Sans Olmedo generant les imatges visuals que la memòria vol guardar dels seus lligams familiars amb el món del mar i la pesca, Montse González investigant les imatges que genera la percepció emocional del paisatge , i Coral Rivero amb una aproximació a l’experiència de l’espai a partir de l’abstracció.

L'exposició

La coordinadora de projectes culturals de Vela Llatina Carlos Barral, Helena Rotés, explica que Montse González Papiol, Coral Rivero i Sans Olmedo "són tres pintores molt diferents, en quan a tècnica, temàtica, formats..." La seva obra va, de la figuració lírica de Sans Olmedo, a l’abstracció espacial de Rivero, passant per l’experimentalisme colorista dels paisatges emocionals de González Papiol.

Rotés assenyala que la seva pintura es relaciona de manera diferent – i complementària- amb l’experiència de la realitat: "Sans Olmedo transforma la imatge visual, que acarona amb tendresa, en un referent de la memòria, mentre que Gonzalez Papiol transcendeix el valor de representació de les fotografies que manlleva per construir imatges a partir del substrat emocional, d’altra banda, les abstraccions de Rivero prescindeixen del factor representació per indagar en la forma, la llum i el color, i fer visible allò que mai no hem vist..."

Amb aquest títol -Lligams- elles han volgut subratllar els vincles que les uneixen en aquesta selecció de la seva obra pensada específicament per a l’espai expositiu de l’Ecomuseu del Mar de l’associació Vela Llatina Carlos Barral. En aquest sentit, Rotés ens recorda que "per navegar a vela ens cal tensar i nuar caps, la coberta d’una barca de vela es plena de cordam que hauria d’estar sempre ben endreçat... Les cordes que lliguem i nuem son l’element imprescindible per convertir la força del vent en l’energia que mou la barca".

Els lligams que han teixit les tres pintores calafellenques són també la força que les empeny a seguir endavant en la seva vocació artística. Amb el títol de la seva exposició les tres pintores ens recorden que la finalitat de tota associació, més enllà de l’objectiu per al qual s’ha creat, és crear lligams, potenciar afinitats entre els socis, generar xarxa social.

WFilant i teixint, nuant, lligant caps, tres pintores ens presenten la seva obra per que hi establim nosaltres també els nostres lligams", conclou.

Fins el 18 de juny del 2022

“La Destil·leria Ecomuseu de la Mar”, carretera del Sanatori 3,43820 Calafell Tarragona

L’exposició es podrà veure a La Destil·leria, Ecomuseu de la Mar (carretera del Sanatori, 3, Calafell), fins al 18 de juny del 2022. S'organtizaran visites guiades tots els divendres, a les 18h, amb reserva prèvia a través del WhatsApp: 628307943.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: