Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tot a punt per a les noves accions de 'Cultura Verda' a Tarragona

El festival d'art contemporani i medi ambient concentra la programació presencial de tardor, el 18 i 19 de novembre

L'artista visual Marc Sellarès serà un dels participants en el festival 'Cultura Verda' de Tarragona L'artista visual Marc Sellarès serà un dels participants en el festival 'Cultura Verda' de Tarragona TCD
Art Tarragona Cultura Digital
Dijous, 18 Novembre 2021 00:44

El festival 'Cultura Verda', el primer que interpel·la l'art contemporani i el medi ambient, prepara noves accions a Tarragona després de la bona estrena del passat mes de maig al Teatre el Magatzem. En aquesta ocasió, se centra sobretot en les fronteres difoses entre la transformació i la conservació, de la mà dels artistes visuals Marc Sellarés i Jorge Conde. Des de vessants molt diferents, tots dos coincideixen en la contundència de les seves múltiples intervencions artístiques arreu del món.

En aquests dos dies, Mèdol - Centre d'Arts Contemporànies de Tarragona, a la Casa Canals, serà l’espai central de Cultura Verda, tot i que la plataforma Tarragona Cultura Digital (TCD) difondrà més propostes digitalment.

La programació

Dijous 18 de novembre, a les 19.00 hores, es presentarà el vídeo 'Pacte amb la natura', de l'escultor Rufino Mesa, i 'Art i Natura. La coherència com a filosofia de vida', de l'artista Sergi Quiñonero. Són produccions de TCD i el canal ITGN.

Divendres 19, a partir de les 18.30 hores, els artistes visuals Marc Sellarés i Jorge Conde compartiran experiències sobre com aborden l'art com a denúncia social i eina de conservació. Sellarés ho deixa clar: 'Viure i prendre partit' és el títol de la seva xerrada.

Conde, també investigador que ha explorat durant una dècada l'arqueologia industrial en un dels seus projectes, explicarà com narra la constant humanització de l'entorn a 'Liminaritat, paisatge i memòria ecosocial'. Els acompanyarà l’acció performativa “Ioga per animals”, a càrrec de Santo i Maria Cuellar.

Com acció complementària, el dimecres 17 de novembre, se celebrarà la taula rodona 'Esas ruinas (que no ves) son una promesa', als estudis de Ràdio Ciutat de Tarragona. De manera no presencial i amb voluntat transmèdia, reflexionarà sobre conservar i avançar en paisatge urbà. Pren el nom de la recent exposició de Jorge Conde, a la Tabacalera de Madrid. També hi participen els arquitectes i investigadors Carlos Gozalvo i Juan Fernando Ródenas.

Art i crisi climàtica

En plena crisi climàtica, més que una necessitat, esdevé urgent escoltar què té a dir l'art.

En forma digital, visual, projeccions, llum, muntatges, instal·lacions, colors, dimensions; profunditat, so, espai o ritme, les reflexions artístiques ens provoquen a transformar el nostre món com a única manera de conservar-lo. Això és 'Cultura Verda'.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: