Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

'Kenshō' de Freya Day: Exposició de pintures a l‘espai Nautilus de Tarragona

La mostra de l'artista visual tarragonina Freya Day, es pot visitar del 3 de novembre a  l'11 de desembre

Imatge del cartell de la inauguració de l'exposició de pintures 'Kenshō', de Freya Day Imatge del cartell de la inauguració de l'exposició de pintures 'Kenshō', de Freya Day CEDIDA
Art Tarragona Cultura Digital
Dilluns, 08 Novembre 2021 16:27

Kenshō (見性) és un terme japonès de la tradició del budisme Zen i és el paraigües sota el que es presenta a l’espai Nautilus de Tarragona aquest conjunt de pintures de l’artista visual Freya Day. Freya Day es submergeix, amb aquesta obra, a la recerca dels moments de certesa absoluta, tan efímers com intensos. La naturalesa de la vacuïtat es reflecteix en les pintures de Freya, no exemptes d’emoció i intenció. Els bols, com a metàfora de l’obertura íntima i intransferible, contrasten amb les petites perforacions, prestes a ser recorregudes i recosides per la mirada de l’espectador. Freya cus les seves obres inspirant-se en els sargits Boro Sashiko però també, descosint-los, trencant-los i deixant-los inacabats perquè un sargit és una cosa prèviament trencada, usada i deteriorada, com nosaltres mateixos…

Exempta de varietat cromàtica, Freya s’ha mantingut en els blancs i els negres aportant l’expressivitat màxima als contrastos, a la línia expressiva i les textures, buscant la puresa i simplicitat del que és, és.

L'exposicio 'Kenshõ', que s'inaugurarà aquest divendres 12 de novembre, a les 19:30h, a l'espai Nautilius (carrer Reding, 9, Tarragona), es podrà visitar fins a l'11 de desembre.

L'artista 

Freya Day (Rosa Benito) va néixer a Tarragona. Va estudiar a l’escola d’Art de Tarragona i pintura a Llotja, Barcelona. Va cursar Il·lustració a l’Escola de la dona, Barcelona i Animació a Fak d’Art, Barcelona.

Té un llarg recorregut com a dissenyadora gràfica per a diverses institucions i particulars. Il·lustració per a diverses editorials i premsa i en productores de dibuixos animats.

Compaginant amb la seva professió, des del 2017 s’ha abocat en la seva veritable passió: la pintura. Ha publicat un llibre de pintures amb poemes d’en Francesc Valls Calçada. ed. Neopàtria, València. Ha fet una exposició individual a l'Antic Ajuntament de Tarragona. També ha participat en la col·lectiva Art. 155, a la Farinera del Clot de Barcelona, i a 'Flecha', fira d’art contemporani de Madrid. Freya Day ha comissariat Cultura Verda, Art contemporani i medi ambient a Tarragona i està preparant la segona edició.

Tarragona Cultura Digital TCD logo

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: