Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus inaugura 'aldTU', un nou espai d'arts visuals

'aldTU_a l’alçada dels teus ulls' s'estrena avui amb l'exposició 'Territoris Commutables', amb obres d’Ester Ferrando, Albert Macaya, Aureli Ruiz i Josep Salmeron

Imatge d'arxiu de 'Silenci diari', obra d' Ester Ferrando Casas, artista que participa en la primera exposició a 'aldTU'  Imatge d'arxiu de 'Silenci diari', obra d' Ester Ferrando Casas, artista que participa en la primera exposició a 'aldTU' ARXIU / INFOCAMP
Art Redacció Infocamp
Dissabte, 02 Octubre 2021 10:30

Aquest dissabte 2 d'octubre, al migdia, s'inaugura un nou espai d’art a les comarques del sud de Catalunya i, amb seu a Reus: aldTU_a l’alçada dels teus ulls. Aquest és un espai expositiu i de curadoria, amb una programació al voltant de les arts visuals contemporànies i, a la vegada un espai de projectes artístics. En aquesta simbiosi singular, aldTU_a vol esdevenir un espai i agent articulador de referència al territori. El nou espai es troba situat al carrer Bahía Blanca, 6, local 5A de Reus (entrada pel c./ Costa Brava, 22).

El nou espai s'estrena aquest dissabte amb l'exposició 'Territoris commutables', que es podrà visitar del 2 d'octubre a les 12h. La mostra reuneix obres dels artistes Ester Ferrando, Albert Macaya, Aureli Ruiz i Josep Salmeron. Tots ells són artistes locals de reconeguda trajectòria, tan en el sector de les arts visuals com en l'àmbit de l'educació i la docència. Amb aquesta exposició també es dona el tret de sortida al cicle 'Les condicions idònies'.

L'espai

aldTU, és un espai expositiu i de curadoria (comissariat) i, un estudi de projectes artístics. aldTU (aldetu), és l’acrònim d’A l’alçada dels teus ulls. Una part molt rellevant del títol del projecte artístic personal de l'artista Aureli Ruiz 'Performance' (a l’alçada dels teus ulls/a l’alçada dels teus peus) Film, exposat a la Sala Fortuny del Centre de Lectura de Reus, l’any 2018.

Com espai expositiu i de curadoria aldTU, és un espai multidisciplinari, on tenen cabuda tots els referents de les arts visuals contemporànies. aldTU, vol posar en joc a través d’aquestes disciplines tres conceptes prototípics, molt lligats a la trajectòria com artista visual i curador, com són, el territori, la memòria i la performativitat.

Sobre el cicle

'Les condicions idònies' és un primer cicle dedicat a promoure i, donar visibilitat a les petites comunitats amb les quals col·laboro habitualment. És des d’aquest aspecte col·laboratiu i, donades les condicions idònies, que puc oferir, un espai expositiu on normalitzar, els diferents projectes que es van succeint de manera regular en aquestes petites comunitats.

El seu impulsor, Aureli Ruiz, explica: "He volgut començar, amb un primer cicle de tres exposicions successives, pel que m’és proper, pel que comparteixo i compartim: un lloc i un temps, difícil i advers".

Sobre l’exposició

'Territoris commutables', incideix en els diferents aspectes i, marcs referencials i socials que atenyen vivencialment als artistes, amb les seves respectives obres. Aquestes disposen, transmeten i comuniquen perfectament, marcs de cohabitació domestica i social.

L'obra i els projectes dels quatre artistes incideixen i interfereixen en l’espai habitat, commuten el temps viscut en comú, convivent.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: